Recentelijk heeft San Francisco New York ingehaald als de duurste stad van de VS. Het is niet moeilijk om te zien waarom: het is één van de mooiste steden ter wereld, gelegen naast de zee, in het zonnige Californië.

Bovendien bevindt Silicon Valley zich vlakbij, place to be dus voor mensen uit de technologiesector.

Ook zijn enkele van de populairste toeristenattracties ter wereld hier te vinden: de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman's Wharf, de authentieke cable cars, etc. Een camera (of smartphone) is dan ook een onmisbare kompaan tijdens je verblijf!

San francisco en de Golden Gate Bridge

Wie San Francisco denkt, denkt Golden Gate Bridge. Aangezien dit één van de meest gefotografeerde onderwerpen ter wereld is, lijkt het moeilijk om hier nog origineel uit de hoek te komen. De foto's hieronder proberen de brug vast te leggen vanuit een onconventioneel standpunt. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om hem te contrasteren met andere zaken in de omgeving, en de aandacht er haast van weg te nemen.

Alcatraz

Ook 's werelds meest beruchte gevangenis Alcatraz bevindt zich in San Fran, zo dicht dat de gevangenen op een zonnige dag de jonge mensen op het strand konden horen. Een absolute marteling!

Een bezoek kost rond de 100 dollar en lijkt op het eerste zicht misschien een cliché, maar zet deze argwaan zeker aan de kant. Het is een fantastische ervaring. Op zeer realistische wijze geeft de audiorondleiding in Alcatraz je het gevoel zelf vast te zitten op 'the Rock'. Zeer interessant waren de verhalen over de verschillende opstanden en ontsnappingspogingen.

Bovendien biedt het eilandje een prachtig zicht op de stad.

Coit Tower

San Francisco's Coittoren biedt een adembenemend 360°-panorama van de stad, een echte must voor elke fotograaf. Wij bezochten de toren zowel overdag als 's avonds, wat in beide gevallen resulteerde in mooi beeldmateriaal.

De Coit Tower wordt vaak op schandalige wijze genegeerd door toeristen in tijdnood, dus laat deze foto's hun ongelijk bewijzen. Samen met Twin Peaks het beste uitzicht over de hele stad.

Comment