Eigenzinnige fotografie kan je het deze keer niet noemen. Daar ging ik ook niet voor. Wel leuke snapshots. Al snel had ik mijn thema gevonden “bloemenmeisjes” of de “flowergirls” van Tomorowwland.

Ontmoet enkele mooie meisjes en dames die volop gaan genieten van “the madness” van Tomorrowland. Alle foto's zie je op de Facebook van Viewfinder.

Jaarlijks groot festival Tomororowland in Boom

Tomorrowland is een groot dance festival dat jaarlijks doorgaat in Boom (België). Ik woon in de buurt en jaarlijks laat ik me toch verleiden om naar zoveel jonge vrolijke mensen te gaan kijken. Ze komen vanuit de hele wereld. Prachtig om zien! Je wordt er zelf ook vrolijk van. Je komt volledig in de positieve vibes van “the madness of Tomorrowland” of voor de Twitteraars onder ons #TML #themadness.

Thema “flowergirls” snel gekozen

Zoals gewoonlijk neem ik dikwijls mijn fototoestel mee en beloof ik niet te lang te blijven… Deze keer ging ik me laten betoveren door de sfeer. Al snel zag ik een “flowergirl” passeren. Right, het thema is gekozen: de “bloemenmeisjes” of de “flowergirls” van Tomorrowland. Let’s go!

Snapshots tijdens Tomorrowland, niets mis mee

De tweede dag van het Tomorrowland ben ik even gaan kijken met de kinderen. Niet praktisch maar toch enkele leuke shots genomen. De tweede dag had ik beloofd niet te lang weg te blijven. Alleszins is het haast onmogelijk om uitgeposeerde portretfoto’s te nemen in de drukte van een festival. Alles gaat zo snel. Iedereen wilt naar binnen. En dan kom jij…. Vragen naar een foto omdat je een special doet rond het thema “flowergirls of Tomorrowland”.

Daarom wil ik je ook snel enkele tips mee geven als je ook snapshots van festivalgangers wilt gaan proberen. En geloof me, het is echt de moeite waard!

Durf!

Durf jezelf in enkele luttele seconden voor te stellen.

Win!

Win in die enkele seconden het vertrouwen van je fotomodel. Bij mij is er één Aziatisch meisje dat niet op de foto wou. Alle andere meisjes zie je in de reeks. Dus geen slechte score!

Doe!

Doe het gewoon! Stap op dat meisje af en overwin je schrik.

Snel en spontaan

Het leuke aan snapshot foto’s (van flowergirls) is dat het snel en toch in zekere zin spontaan gebeurt. Geen lange tijd voor de make-up, geen aangeleerde of standaard poses. Neen, gewoon snel en spontaan.

In het moment van Tomorrowland

Met snapshot foto’s ben je volledig in het moment. Je maakt er mee deel van. Dat maakt snapshot foto’s (bij Tomorrowland) ook zo leuk. Je maakt mee deel uit van “the madness”.

Pose en snapshot fotografie

Bij snapshot foto’s (van flowergirls) ga je wel een gelijkaardige pose krijgen. Zoiets van “say cheese” en dan neem je een foto. Dan denk ik… So what? Het gaat er om het gevoel van je model weer te geven. En dat is, zo snel mogelijk naar binnen geraken. Benieuwd wat Tomorrowland me gaat bieden.

Let op je omgeving

Snapshot fotografie van flowergirls is zoals iedere andere fotografie afhankelijk van de omgeving en de achtergrond. Bij gewone portretfotografie moet je dan letten op de poses, de achtergrond, de belichting, … en nog zoveel meer. Bij snapshot fotografie kan je deze regels “bijna” aan je laars lappen. Maar toch, probeer op je basis te letten ook al gaat het snel. (Ik geef toe dat ik ander soort foto’s had genomen mocht ik wat meer tijd gehad hebben)

In ieder geval wens ik jullie veel kijkplezier met deze bloemenmeisjes of flowergirls van Tomorrowland. Al onze foto’s zijn deze week ook terug te vinden op dee Facebook pagina van Viewfinder. Ik zal de hashtag #themadness en #tml ook gebruiken :-)

See you next time

Sven aka creativeboody

Comment