Een betoverende oase van rust!

Hasselt, een mooie stad dat vooral bekend staat voor zijn lekkere jenever en gezellige binnenstad. Misschien iets minder bekend is dat er sinds 1991, in het verlengde van het park Kapermolen, een heuse Japanse tuin staat.

Alle foto's die je hier ziet zijn getrokken met een lange sluitertijd. Daardoor krijgt het water een 'melkachtig' uitzicht. De foto's zijn getrokken op de middag van een prachtige dag, dus eigenlijk helemaal geen geschikt moment om foto's te nemen. Gelukkig had ik mijn ND filter bij waardoor ik de foto's wel kon nemen. Als ik ooit de kans krijg, ga ik er zeker eens langs tijdens de 'golden hour'.

Nu, eerlijk is eerlijk, als je deze tuin vergelijkt met de kasteeltuinen van Arcen waar we eerder al een blogpost over schreven, valt deze Japanse tuin wel wat klein uit. Maar daartegenover staat dan wel dat je voor deze schitterende tuin slechts 5€ moet neerleggen terwijl je er in Arcen 15€ + 4€ parking moet ophoesten.

Wil je zelf ook deze tuin bezoeken, een theedemonstratie bijwonen of een les Japanse bloemsierkunst? Dat kan zeker, maar dan moet je vlug zijn want 30 oktober is de laatste openingsdag van 2016! Adres: Gouverneur Verwilghensingel 23 3500 Hasselt.

 

Comment