Jochem publiceerde er al een artikel over. Het Havenhuis van Antwerpen. En hij heeft gelijk. Er zijn zoveel meningen over het Havenhuis als er Antwerpenaren zijn. Toch is het een boeiend gebouw om nog eens anders te bekijken. Ik laat me leiden door minimalisme en een schaakbord of een dambord.

Het Havenhuis van Antwerpen, nog eens anders bekeken. Aan jou om je te laten inspireren door onze foto’s.

Havenhuis van Antwerpen – urban fotografie of architectuurfotografie

Het Havenhuis van Antwerpen is een uitstekend onderwerp om te fotograferen als je houdt van urban fotografie of architectuurfotografie.

Urban fotografie heeft eerder te maken met een fotografie van een infrastructuur die de mens gemaakt heeft. Meestal wordt dit soort fotografie herleid tot het fotograferen van verlaten gebouwen.

Daarom kadert het fotograferen van het Havenhuis van Antwerpen voor mij dan ook eerder binnen de architectuurfotografie. Het fotograferen van bestaande gebouwen in gebruik.

Architectuurfotografie kan je ook anders bekijken

Architectuurfotografie kan je ook anders bekijken. Zoals ik gedaan heb met het Havenhuis van Antwerpen. Ik wist en weet dat dit een gebouw is dat tot de verbeelding spreekt.

Velen gaan er overzichtsfoto’s van nemen. Terecht, want het gebouw vraagt er in zekere zin om.

Maar het kan ook anders.

Ik bekeek het Havenhuis van Antwerpen en zag vrijwel onmiddellijk dat het ging om een schaakbord of dambord.

Havenhuis van Antwerpen – nog eens anders bekeken

Doordat ik direct het Havenhuis van Antwerpen zag als een schaakbord of een dambord ben ik het ook anders gaan bekijken.

Ik zag meer naar de details en de structuren.

Doordat ik ’s avonds aan het fotograferen ben gegaan, had ik ook minder storende factoren. Mensen die in de weg lopen. Wolken of zon die de pret kunnen bederven.

Avondfotografie heeft net als fotograferen in de mist tal van voordelen. Je kan je concentreren op de essentie. Compositie, lijnen, kleuren, …

Dit artikel heb ik geschreven om je te inspireren om de werkelijkheid eens op een andere manier te bekijken. Zo heb ik het Havenhuis van Antwerpen eens anders bekeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat jijzelf ook tot zulke resultaten kunt brengen. Het vraagt enkel om een andere bril om naar de werkelijkheid te kijken.

Succes!

Tot de volgende keer!

Sven aka Creativeboody

Comment