In een vorig artikel las je al dat je niet veel nodig hebt om van je woonkamer een fotostudio te maken. Deze keer experimenteer ik met de triptrap (babystoel) van Amélie. Die is zwart en zorgt voor een mooie ondergrond. Ik neem wat quinoa en ga aan de slag. Minimalisme in eigenzinnige fotografie.

Mijn fotostudio in de woonkamer bestaat uit een triptrap aan het raam

Veel materiaal hoef je niet te hebben om een echte fotostudio in je woonkamer te maken. Een triptrap is voor mij nu de perfecte ondergrond om mijn model te laten plaatsnemen.

Als model gebruik ik quinoa. Deze hippe graansoort is niet alleen lekker, maar zorgt ook voor natuurlijke vormen. Persoonlijk vind ik het niet erg dat het niet allemaal dezelfde vorm heeft en dat er al wel eens een gebroken peul tussen zit. Dat maakt het echter. Ook al streef ik naar minimalistische foto’s.

Ik gebruik natuurlijk licht

Deze keer geen semi-professionele studioflitser in de fotostudio. Maar natuurlijk licht van buiten. Dit geeft een mooi zacht resultaat. Ik schuif de triptrap dichter naar het raam van de woonkamer en begin in het wilde weg te componeren. Ik krijg al snel minimalistische compositie in mijn nieuwe foto.

Kriskras componeren met geodriehoek

Je kan de quinoa met een pincet perfect gaan modelleren. Ik kies ervoor om de geodriehoek van de kinderen te gebruiken en kriskras te componeren.

Minimalisme in eigenzinnige fotografie

De quinoa ontleent zich bij uitstek om minimalisme in jouw eigenzinnige fotografie te brengen. Zeker met de zwarte achtergrond verdwijnt ieder storend element.

Ga zelf eens aan de slag en post jouw foto’s op onze Facebook-pagina.

Volgend keer in eigenzinnige fotografie

Binnen enkele weken mag je opnieuw een artikel met eigenzinnige foto’s verwachten. De woonkamer is nog steeds een fotostudio. Ook de triptrap doet mee. Een pillicht en geschenkpapier komen erbij. Mysterie en minimalisme. Fotografie met een hoekje af!

Keep you posted

Sven aka creativeboody

Comment