Ik heb het je beloofd. We gaan het kleinste kamertje in huis opzoeken. De WC. Ditmaal om ze in te richten als fotostudio. En het resultaat zijn enkele spectaculaire foto’s. Opnieuw eigenzinnige fotografie ten top! En jij kan dit ook!

WC als fotostudio - pillicht zorgt voor eigenzinnige fotografie

Een WC als fotostudio, hoe gek kan het?

Eigenzinnige fotografie kan je overal brengen of nemen. Deze keer kies ik de WC (of toilet) als locatie en richt ze in als fotostudio. Een WC is klein. Meestal doe je er andere zaken dan het nemen van foto’s. Toch wil ik de WC inrichten als fotostudio.

Je hebt hier eigenlijk niet veel voor nodig. Een plank, een waterpas, een statief en een pillicht. Meer heb je eigenlijk niet nodig om van jouw WC een echte fotostudio te maken.

WC als fotostudio - met een keukenrasp en kerstverlichting krijg je een leuk effect

Eigenzinnige fotografie met een glas

Ik monteer de plank en zet ze waterpas. Ik wil met een pillicht een glas wijn fotograferen. Het pillicht vervangt de studioflitser deze keer.

Het spreekt voor zich dat je in deze kleine fotostudio niet alle zaken kunt fotograferen. Je bent beperkt tot stillevens. Ik kies om een glas wijn anders in beeld te brengen. Ofwel een eigenzinnige touch te brengen.

WC als fotostudio - pillicht langs achteren geeft schaduwtekening van wijnglas

Ik gebruik een pillicht als studioflitser

Plaats voor een studioflitser heb je niet. Maar dat betekent niet dat je beperkt bent in jouw licht. Ik gebruik een pillicht als flitser. Ik leer dat je jouw hand goed stil moet kunnen houden. Anders zorgt het pillicht voor onscherpe foto’s.

WC als fotostudio - pillicht rechts van onderen - leeg wijnglas kijkt je aan met doordringende blik

Licht, schaduw en reflectie zorgen voor mysterie

Het gebruik van een gericht (pil)licht zorgt ervoor dat je een mooi samenspel krijgt van licht en schaduw. Ook zorgt het licht voor een mooie reflectie. In en rondom het glas. Dat brengt mysterie.

Waarom probeer jij het niet en post je jouw foto’s op onze Facebook-pagina.

WC als fotostudio - wijnglas wordt voorspeller van de toekomst - eigenzinnige fotografie ten top!

Binnenkort nog meer eigenzinnige fotografie

Binnenkort kruipen we terug uit de WC en richten we de woonkamer terug in als fotostudio. Ken jij of heb jij nog een triptrap? Dan kan je mee experimenteren!

Keep you posted

Sven aka creativeboody

Comment