Landschap in Gembloux. 

Bij herfstfoto's denkt men vooral aan bos, vallende bladeren en bomen. Het kan ook anders! Een landschap maakt in de herfst ook een metamorfose mee.

Neem nu deze 3 foto's onderaan. Deze zijn genomen op de Kalmthoutse Heide. De bomen zijn groen maar het hele landschap krijgt andere kleuren. Geel, bruin, groen en alle kleuren die ertussen zitten.

Deze 2 zijn genomen in Gembloux. 

Een compositie tip

Om af te sluiten misschien nog een tip voor landschapsfotografie. Waar je vooral rekening mee moet houden is de compositie! De regel van derden, de gulden snede, het gulden spiraal, de meeste van jullie hebben hier al van gehoord. 

Regel van derden

Regel van derden

Regel van derden

Om deze toe te passen verdeel je je beeld in 1/3 en 2/3 van de hoogte en breedte. Zo ontstaat er een raster. Het belangrijkste onderwerp plaats je dan op één van de 4 snijpunten. Ook probeer je de horizon op één van de 2 horizontale lijnen te plaatsen. Blijkbaar vinden onze hersenen om één of andere reden deze compositie het mooist.

 

Heb jij zelf een mooie landschapsfoto? Stuur ze ons zeker door en we posten hem hier. Vragen of opmerkingen laat je best hieronder achter bij de comments.

Comment