Mensen in een station. Wat doen ze daar eigenlijk? Wachten, zoeken, vervelen,… Een kleine reportage over mensen in het station van Gare Guillemins in Luik. Een indrukwekkend architecturaal gebouw. Zeker eens bezoeken als je in Luik bent.

In een station zijn altijd mensen

“In een klein stationnetje, ’s morgens in de vroegte,…” dit liedje zing ik nog dikwijls met mijn jongste dochter. Niet alleen zijn er in een station locomotieven en wagons te zien, maar ook mensen. En daar gaat het in deze fotoreeks om.

Mensen in een station. Wat doen ze? Wachten ze op een trein of een geliefde? Moeten ze lang reizen of niet?

Veel mensen wachten in een station

Zoals in ieder station het geval is, is dit ook zo in het station van Gare Guillemins in Luik. Veel mensen wachten. Het is bijzonder leuk om te zien hoe mensen zich dan bezig houden. De ene leest een boek, de andere draait zenuwachtig in het rond, weer anderen babbelen,… Zo is iedere persoon anders.

Tips als je gaat fotograferen in een station

Wat roept een station bij je op? Bij mij is dit wachten, beweging, stress, vakantie, architectuur,… Dit heb ik op een kort tijdsbestek proberen vast te leggen.

Een eenvoudige tip om mooie foto’s te nemen is eigenlijk stilstaan en waarnemen wat er rondom jou gebeurt. Je zal versteld staan wat je allemaal te zien krijgt.

Een tweede tip die ik je weggeef, is om eens een lange sluitertijd te gebruiken. De meeste mensen staan redelijk stil, terwijl de treinen bewegen. Dit brengt een zekere dynamiek in jouw foto. Zeker eens proberen!

Straatfotografie in een station, is dat nog straatfotografie?

Hier zijn we weer met straatfotografie. Straatfotografie in een station. Is dat nog straatfotografie?

Je kent misschien mijn mening nog. Voor mij is straatfotografie hetzelfde als het in beeld brengen van het leven op straat en in de stad. En volgens mij ligt ieder station in een stad. Aan een straat. Bijgevolg is mensen fotograferen in een station voor mij ook straatfotografie.

Gare Guillemins in Luik is knap staaltje van architectuur

Buiten dit alles is het station van Gare Guillemins een knap staaltje van stadsarchitectuur. Het is een ontwerp van de architect Santiago Calatrava. Een architect die nog meer mooie stations heeft ontworpen.

De enorme koepel of bogenhal valt direct op in het Gare Guillemins. Een overspanning die niet alleen architecturaal knap is maar zeker ook fotografisch.

Binnenkort krijg je meer foto’s te zien over het lijnenspel en de compositie die je hier kan verfijnen.

Heb jij ook foto’s van Gare Guillemins in Luik? Laat het ons weten!

Ben jij ook al wel eens op wandel geweest in het station Gare Guillemins in Luik en heb je dan ook foto’s genomen? Laat het ons dan weten via mail. Je vertelt wat meer over die dag of die fotoreeks en bezorgt ons enkele foto’s. Nadien posten we jouw ervaring op onze website! Zeker doen!

Comment