Weer een artikel van Bram, onze gastblogger. Bijna wereldreiziger. Deze keer trekt hij naar Schotland. Buitengewoon land om landschappen te fotograferen. Hij keert terug met enkele mooie foto’s. Hieronder lees je zijn ervaringen.

Edinburgh, hoofdstad van Schotland

Om mooie natuur in Schotland te fotograferen hoef je niet ver buiten de stadsmuren van Edinburgh te gaan. Slechts een uurtje buiten Edinburgh word je al op eerste indrukken van de Highlands getrakteerd.

Ook in de stad zelf kan je een mooie wandeling door Holyrood Park maken, met het zogenaamde Arthur’s Seat als uitkijkpost over de hele stad.

Mind the midges

De Highlands is een ruwer stukje natuur van Schotland.

Eens je in de Highlands bent, zijn de dieren alomtegenwoordig. Schapen, geiten, herten, maar vooral de gevreesde midges, kleine ellendige muggen die in juli en augustus de Highlands terroriseren. Dit maakt kamperen lastig (je waant je eerder bloeddonor dan avonturier), maar de ongelofelijke natuur maakt gelukkig veel goed. Schotland is het land bij uitstek om natuur te fotograferen.

 

Applecross: een ondergewaardeerd pareltje

Eindbestemming van onze Highland-tocht in Schotland was het noordelijke Isle of Skye, beroemd voor zijn prachtige kusten en surreële berglandschappen. Knap om te fotograferen.

Op aanraden van een plaatselijke inwoner weken we echter even van ons traject af om Applecross te bezoeken. Applecross is een dorpje bovenop een berg dat enkel te bereiken is door een onherbergzame 15 kilometer aan steile, kronkelende baantjes te overbruggen. Het uitzicht op de terugtocht maakte deze onderneming gelukkig meer dan waard, met gigantische kliffen kristalheldere meren zo ver het oog reikt.

De Quiraing-hike

Hierna gingen we verder naar Skye, met als absolute hoogtepunt een hike op de Quiraing, een bergroute die je gedurende twee à drie uur enkele van de mooiste uitzichten van Schotland biedt. Ideaal om te fotograferen.

Ondanks de populariteit van deze berg konden we een uur wandelen zonder één levende ziel tegen te komen (behalve de berggeiten die in grote getale rondom ons aan het grazen waren). Een absolute aanrader voor elke hiker! Na deze verbluffende ervaring zijn we terug zuidwaarts gekeerd, maar iets zegt me dat we hier ooit nog zullen terugkeren…

Comment