Spartacus Run Boom is geen gewone loopwedstrijd

De Spartacus Run Boom is geen gewone loop wedstrijd. Het recreatiedomein De Schorre wordt omgetoverd in een gigantisch zwaar loopparcours. Op de Spartacus Run Boom telt de eerste niet. Daar telt samen zijn. En dat zie je.

"Remember this day, for you are part of history"

Spartacus Run Boom is vriendschap

Velen doen dan ook aan de Spartacus Run Boom mee in een ploeg of met enkele vrienden. En dat de Spartacus Run Boom samenhorigheid betekent, zie je al aan de eerste hindernis.

Na nog geen meter stuit je op een muur van anderhalve meter. So what? Zul je denken. Maar het is niet eenvoudig. Je moet gewoon naar boven. En dan is het maar goed dat je een maatje bij je hebt. Je zet elkaar naar boven en nadien trek je elkaar naar boven.

Spartacus Run Boom is doorzetting

De spartacus Run Boom staat voor doorzettingsvermogen. Niet nadenken. Het enige wat je bezig houdt is het einde halen. Afzien en doordoen. Geen tijd om aan andere dingen te denken.

Spartacus Run Boom is durven

Ik zag deze man met een Go Pro springen. Ik vond het nadien een leuke foto waard.

Daarna zie ik dat zijn vrouw (daar ga ik van uit) nog boven staat. Ze durft niet springen. Eerst moedigt hij haar aan vanuit het water. Ze moet springen. Nadien krijgen wij als toeschouwer haar ook in het oog. Ze heeft verschillende posities aangenomen. Ondanks onze aanmoedigingen, het helpt niet. Dan komt haar man uit het water en gaf haar zelfs enkele tikjes tegen het hoofd. “Kom op, springen, je kan het.” Maar dit lijkt geen goed idee. Ze blokkeert nog altijd. Tot ze voor zichzelf de beslissing neemt om te springen.

En ze springt. De Hele brug gaat door het dolle heen. Ze komt boven, zwemt verder en bij de brug, roept ze fier naar ons: “Ik heb het gedaan, ik heb het gedaan!!”

De Spartacus Run Boom is dus ook jezelf tegenkomen en jezelf overwinnen! Echt cool!

Spartacus Run Boom is fun

Op vele foto’s zie je zwoegende mensen. Hard labeur. Afzien. En toch zie je ook op vele foto’s lachende gezichten. Of mensen die lachen als ze naar je kijken en je een foto neemt. Dat maakt de Spartacus Run Boom fun!

Spartacus Run Boom is ook voor de fotograaf fun

Een foto waar niet veel commentaar bij hoeft. Ik had het geluk om the right man on the right moment te zijn... ;-)

Spartacus Run Boom is teamsport

Een wedstrijd zoals de Spartacus Run Boom doe je best niet in je eentje. Je komt volgens mij ver als je een maatje bij je hebt. Iemand die je aanmoedigt en helpt.

Daarom is de Spartacus Run Boom ook samen lopen, duwen, trekken, kruipen,…

Spartacus Run Boom volgen als toeschouwer

Het hele parcours van de Spartacus Run Boom volgen is niet evident. Het is zo omvangrijk. In totaal loop je zo een 12 kilometer in de Spartacus Run Boom. Door de bossen, op de heuvels, over de hindernissen, onder de prikkeldraad, door en in het water,... Zwaar maar plezant, heb ik van horen zeggen.

En het geeft je energie. Ondanks het zware parcours van de Spartacus Run Boom zie je tich overal lachende gezichten. Of was het het mooie weer tijdens deze editie van de Spartacus Run Boom? Of was het de presentator die iedereen opzweept bij de start?

In ieder geval heb ik dit jaar genoten van de Spartacus Run in Boom.

Wie weet doe ik volgend jaar ook wel mee?

Keep you posted!

Groetjes

Sven aka creativeboody

Wil je alle foto's zien? Klik dan hier.

1 Comment