Een rare dag. Vermoeiend ook. In de voormiddag een zwaar seminarie rond woonkrediet. Hoofdpijn, de ganse dag. Pas verbeterd na het innemen van een pijnstiller. Eén lichtbundel aan het einde van de tunnel. Vanavond ga ik naar het optreden van Uncle Phil in de Charlatan in Gent.

Je kent Uncle Phil nog wel van mijn vorig artikel. Die jonge band uit Ruisbroek, met funk, soul, disco invloeden. En uiteraard de rappende stadstroubadour uit Ruisbroek natuurlijk, Tina.

Tina frontlady van Uncle Phil geeft direct het beste van zichzelf.

Tegelijk een rare dag, want in de late namiddag hoor ik verschrikkelijk nieuws. Prince is overleden. Uncle Phil is een pleister op de wonde.

Bovendien had ik de leden van Uncle Phil beloofd aanwezig te zijn. Dus. Een woord is een woord. Ik ga er naar toe!

Johan, gitarist van Uncle Phil, vlamt de noten van zijn gitaar.

Uncle Phil is funk, soul en disco

Uncle Phil is funk, soul en disco uit Ruisbroek en dat zul je horen. Toch kies ik voor de foto's voor een warme ingetogen sfeer.

Waarom ingetogen foto’s bij Uncle Phil?

Funk, soul en disco vragen om expliciete kleuren. Denk ik dan. En ik denk dat ik gelijk heb. Maar toch de Charlatan in Gent overvalt me. Het is de eerste keer dat ik er binnen kom. En het geeft me een cosy, gezellige en ongedwongen sfeer.

De ideale setting voor het optreden van Uncle Phil. Want net dat vind ik terug bij de leden van Uncle Phil. Die leuke ontspannen sfeer. Dat merkte ik al bij de repetitie in hun thuishaven Ruisbroek.

Het is warm, zwoel en opzwepend tegelijk. Maar voor mij is het thema warm en beroering.

En toch merk ik vandaag toch een beetje zenuwachtigheid bij Uncle Phil...

Sommige Uncle Phil'ers hebben last van zenuwen

Ik ben op tijd en kan nog net dag zeggen tegen de mannen van Uncle Phil. En een babbeltje met de bassist van Uncle Phil, Dries.

Dries bekent.... Hij is rustig totdat hij het podium op moet. Dan probeert hij gezichten te herkennen. En wordt hij zenuwachtig. Best wel grappig, want normaal is het andersom. Ik laat hem rustig blijven zodat hij op zijn gemak zenuwachtig kan worden. :-)

Johan komt al eens aan zijn snaren voelen en Jelle... die is in stilte bezig.

Ook Tina laat je best liever gerust. Althans volgens Dries. Zij wilt zich rustig voorbereiden. Op en top focus. Zo merk je dat deze groep verder wilt. Ze menen het. Het is niet zomaar een cover bandje. Hier ligt potentieel!

Johan, de matroos van Uncle Phil is hot!

Johan, de sailor man, is de matroos van Uncle Phil. Hij is in de Charlatan echt wel de ster van de avond.

Het lijkt wel alsof zijn fans met bussen afgereisd zijn naar de Charlatan in Gent. Heel de avond bestoken ze hem met rode rozen. De bloemist heeft gouden zaken gedaan. Best wel schattig. En toegegeven, hij heeft een grote aaibaarheidsfactor.

Johan kreeg de floraliën van Gent al over zich heen.

Maar ook Dries, de bassist van Uncle Phil kan er wat van.

Dries, de bassist van Uncle Phil

Dries is een muzikant in hart en nieren. Hij zorgt er telkens voor dat de liedjes door de juiste zware tonen begeleid worden. Hij is een steunpilaar.

Zoals ik vorige keer al schreef. Het is niet gemakkelijk om een goede foto te nemen van iemand die verdwijnt in de muziek. Hij beweegt constant en daarmee krijg je hem moeilijk scherp op foto.

Om Dries uit zijn lood te slaan is veel nodig.

Maar dan heb je Jelle van Uncle Phil nog niet gezien.

Jelle, drummer van Uncle Phil

Als je Jelle, de drummer van Uncle Phil, aan het werk ziet, lijkt alles zo simpel. Wat roffelen op die trommels en cimbalen en alles komt goed...

Maar niets is minder waar. Jelle is super geconcentreerd. Hij ligt niet alleen aan de basis van Uncle Phil, hij orkestreert en regisseert ook de hele avond.

Met zijn IBook Mac loopt hij iedere song aan elkaar.

Jelle, brein en drummer van Uncle Phil roffelt er op los.

En voor de rest zorgt Tina. De parelende rappende stadstroubadour uit Ruisbroek. Ze verleidt iedereen.

Tina, de parelende rappende stadstroubadour verleidt iedereen

Tina heeft wel wat ervaring in de muziek. En dat merk je. Ze is de zangeres van Uncle Phil en een geboren verleidster. Naast haar heeft ze twee stoere matrozen met baard staan. Ze leeft zich zo goed in en bespeelt die twee mannen. Johan en Dries. Ze leeft zich volledig in in de muziek en maakt contact met die twee stoere knuffelberen.

Maar ze heeft ook oog voor de toeschouwers. Zoals het een echte front lady betaamt, maakt ze contact met het publiek.

Tina, de rappende stadstroubadour uit Ruisbroek kan het ook ingetogen houden en je mee slepen naar verre muzische oorden.

En dat merk je. De vele fans van het eerste uur dansen en klappen alsof hun leven ervan afhangt.

We’re up all night to get lucky

Deze nummers uit de playlist van Uncle Phil blijven me bij

Enkele nummers uit de playlist van Uncle Phil blijven me bij. Gewoon. Ze worden met zoveel overgave en bravoure gebracht. Het is gek dat ze je koud laten.

  • Get lucky van Daft Punk
  • I am coming out van Diana Ross
  • Upside down van Diana Ross
  • Let's dance van David Bowie
  • Speechless van Mish mash

Niet alleen stuk voor stuk goede nummers. Ze dragen ook de ziel van Uncle Phil. Een startend groepje dat bewust kiest voor een genre. Je bent blij dat je er bij bent (geweest). Ze brengen muziek om te dansen. Om even alles te vergeten en een goede avond te hebben.

En nadien blijf je sprakeloos achter. Volledig mished mashed fucked up. Het is weer gedaan... Ik kijk al uit naar een volgende fotoshoot.

Tja wat wil je nog meer?

Tot donderdag voor een nieuwe post

Sven aka @creativeboody

Hieronder nog enkele foto's van die mooie avond. Wil je een filmpje zien, klik dan HIER. En alvast excuses voor de slechte kwaliteit van het geluid.

Comment