Portret foto's zonder studio, kan dit wel?

Onlangs kreeg ik een opdracht om bij Charlotte Wolfs foto's te gaan nemen van hun 2 kinderen Kamil en Flor . Altijd best spannend zo'n opdracht met kinderen. Je kan immers niet zeggen hoe ze moeten staan, naar waar ze moeten kijken, ... Maar langs de andere kant, een kind is spontaan! Een lach, emoties op hun gezicht, alles moet spontaan komen. Volgens mij is dit nog steeds de mooiste vorm van fotografie.

Ook straatfotografie valt hier trouwens onder. De opdracht was bij Charlotte thuis, geen dure studio maar gewoon in de living thuis.

Buiten mijn fototoestel had ik 2 extra hulpmiddelen bij nlm: een draagbare LED-lamp (Falcon Eyes) en mijn grote zwarte zitzak. Zo'n zitzak is echt geweldig voor kinderen, zij kunnen wat ravotten terwijl ik de foto's trek. Charlotte had zelf nog een leuk tippi tentje opgezet. De setting was er! Nu de foto's nog ...

Zonder een studio kan je dus best een portret fotoshoot houden! Wel zijn er enkele aandachtspuntjes. Zo moet je rekening houden met de achtergrond en belichting in huis. Ook is een effe witte muur als achtergrond is altijd goed meegenomen.

Wil je zelf ook eens een portret reportage? Neem dan gerust contact met ons op. Heb je zelf ook foto's die je op onze site wil zetten? Laat het ons dan ook weten! 

 

Comment