Foto’s nemen is super leuk, zeker wanneer de foto’s die uit je fototoestel komen, perfect zijn zoals jij ze verwacht te zijn. Je kan op voorhand een foto in je gedachten hebben, wachten op het juiste moment, de ideale stand van zon, weersomstandigheden, belichting, achtergrond, model,…

Maar, soms is het leuker om het toeval te laten spelen. 

Hoe vaak komt het niet voor dat je onderweg bent en je de ideale foto voor je ziet opduiken. Plots zie de zon achter dat prachtig groen heuveltje zakken. Bovenop dat heuveltje een paard bereden door een hemelse Amazone. Je grijpt al naar je fototas maar je merkt dan dat je deze op de tafel thuis gelaten hebt… Een duivelse vloek volgt dan meestal.

Dus, mijn gouden regel 

Zorg dat, waar je ook gaat, altijd een fototoestel bij je hebt! Het lot je foto laten bepalen is spannend en zorgt altijd voor een ‘Yes-moment’! :) 

'Toevallige' foto's getrokken ergens onderweg met DSLR

Zelf probeer ik deze gouden regel altijd toe te passen. Toch komt het wel eens voor dat je je DSLR niet kan meenemen. 

Ook daar is een oplossing voor! Je smartphone!! Tegenwoordig heeft iedereen er wel één. De kwaliteit van deze foto’s zijn met de moderne smartphones zo goed dat deze perfect als backup kan dienen als je je DSLR niet bij je hebt. Het grote voordeel van zo’n foto is dat je deze ook ‘on the go’ kan bewerken en delen met social media. 

'Toevallige' foto's getrokken met iPhone

 

Eigenlijk kunnen we kort en logisch zijn: zonder fototoestel geen foto! ;)

We eindigen met een quote van Elliott Erwitt: “ Nothing happens when you sit at home. I always make it a point to carry a camera with me at all times…I just shoot at what interests me at that moment. – Elliott Erwitt

Comment