Wie ooit al eens in Blankenberge is geweest kent hem wel. De pier! 

De pier van Blankenberge dateert oorspronkelijk al van 1894! Deze is echter door 'den Duits' in 1914 in brand gestoken. Het ging toen enkel om een 'defensieve maatregel' ... 

De Pier in 1906

De Pier in 1906

De Pier in 1914

In 1933 hebben ze Blankenberge de nodige centjes gevonden om de pier opnieuw te maken zoals we hem nu kennen. De pier vormt nu een prachtig decor aan de zee.

Toevallig kwam ik vorige week Blankenberge en zoals we kunnen lezen in 'gouden tip voor elke fotograaf' had ik mijn fototoestel bij. Het was mijn bedoeling om foto's te maken met een lange sluitertijd. Door een lange sluitertijd te gebruiken creëren we het effect van een vlakke, zilveren en zachte zee. Wat ik dan ook nodig had om deze fotoreeks te maken was een statief en een ND filter. Met de statief kunnen we elke kleine beweging en onscherpte vermijden. De ND filter was dan weer nodig om het aanwezige licht te verminderen, waardoor ik een langere sluitertijd kon gebruiken zonder dat de foto overbelicht zou worden.

Het resultaat van deze reeks kan je hieronder vinden.

Heb je vragen aan viewfinder? Heb je ook zo'n foto's of heb je gewoon een opmerking, neem dan contact met ons op of laat iets achter bij de 'comments' hieronder.

Comment