Het is krokusvakantie. In vele steden en gemeenten viert men carnaval. Een typisch Belgische folklore. Zo is het ook dit jaar 2018 in Boom. Als hobbyfotograaf probeer ik dan mijn graantje mee te pikken. Ik besluit om te gaan voor portretfotografie. De expressie van de deelnemers in de carnavalstoet zijn mooi om terug te zien.

Carnavalstoet begint aan café Biljart

De carnavalstoet in Boom begint in 2018 aan café Biljart in de Kerkhofstraat. Persoonlijk ken ik dit café niet. Ik rijd er bijna iedere dag voorbij en merk wel dat er veel mensen biljarten :-)

Waarschijnlijk hebben ze ook iets in de pap te brokken bij de organisatie van de carnavalstoet in Boom. Ik vind het in ieder geval een match.

Rusthuis in de Kerkhofstraat in Boom

Als uitvalsbasis kies ik het rusthuis in de Kerkhofstraat in Boom. Ik zie al snel dat enkele senioren post vatten op het terras of aan het raam.

Schitterend om zien. Carnaval houdt iedereen bezig. Jong en oud.

Praalwagens komen voorbij

Dan begint het. De carnavalstoet start. Praalwagens rijden voorbij. Het lijkt wel alsof ze van heinde en verre komen deelnemen. Ik zie praalwagens van Dendermonde, Vilvoorde, Reet en omstreken.

Eén ding is duidelijk. Carnaval leeft en de folklore is echt nog wel springlevend. Duizenden mensen troepen samen om de carnavalstoet voorbij te zien trekken.

Folklore ten top

Iedereen leeft zich uit. Er wordt gedanst, gezongen, gelachen en gefeest. Het lijkt wel alsof vandaag de enige dag van het jaar is dat niemand nog remmen heeft. De toeschouwers  en de deelnemers genieten ervan. Leuk om zien.

Muziek en dans

Bij carnaval hoort ook muziek en dans. Dit is niet anders bij de stoet in Boom.

Portretfotografie

Als je een carnavalstoet wilt gaan fotograferen, moet je in het begin zeker zijn wat je wilt fotograferen. Ik kies ervoor om portretten te gaan fotograferen. Ik wil de expressie zien van de mensen die feest vieren, die plezier maken, die kijken en meedoen,...

In ieder geval was de carnavalstoet in Boom dit jaar ook een geweldige ervaring om te fotograferen. Het is eventfotografie waarbij je zonder schroom zeer dicht bij jouw onderwerp kunt komen. Voor herhaling vatbaar. Alleen zal ik dan zoeken naar een andere invalshoek :-)

Veel plezier nog en tot een volgende keer,

Sven aka creativeboody

Comment