Jouw kind wordt een tiener en je bent op zoek naar een origineel verjaardagscadeau voor hem/haar. Wat denk je dan van een avondje schilderen en leuke dingen doen met licht? Neen, niet echt schilderen maar wel een avondje lightpainting als origineel geschenk.

Weet je niet direct wat het is, kijk dan zeker naar de foto's in dit artikel en dan wordt het je direct duidelijk wat lightpainting eigenlijk is.

Ik ben ervan overtuigd dat jouw tiener je de beste papa/mama gaat vinden als je het dit cadeau geeft voor zijn/haar verjaardag.

Wat heb je nodig voor dit origineel verjaardagsfeestje?

Eigenlijk heb je niet veel nodig.

Wil je deze fotoshoot buiten houden, dan moet het natuurlijk zo donker mogelijk zijn.  Het spreekt dan voor zich dat de wintermaanden een betere tijdsperiode zijn dan de zomerperiode. Het wordt nu eenmaal sneller donker in de winter. Anderzijds riskeer je in de winter wel altijd dat het regent, sneeuwt of kou is.

Je hoeft deze fotoshoot natuurlijk niet buiten te houden. Binnen gaat ook. Je hebt dan wel wat beperkingen, maar het lukt best. Een donkere zolder, een (lege) garage, een schuur of loods... of zelfs een grote tienerkamer.

Wil je dit soort van origineel verjaardagsfeestje organiseren en weet je niet zeker of de locatie geschikt is, stuur gerust een mailtje.

Is lightpainting wel iets voor tieners?

Zeker en vast. Kinderen en zeker tieners zoeken iets dat buitengewoon is. Ze willen de wereld ontdekken op hun eigen manier, maar ze willen zich ook onderscheiden van de andere tieners.

Welke impact denk je dat dit soort fotoshoot als geschenk gaat geven? Inderdaad, knal erop! Niet twijfelen, dus maar zeker informeren.

Is lightpainting gevaarlijk?

Binnen de tak van lightpainting-fotografie heb je verschillende technieken. Jochem en ik hebben ook al wel eens aan lightpainting met staalwol gedaan, maar dat is het in dit geval dus echt NIET. Daar is wel een zeker gevaar aan verbonden en dat is niet geschikt voor tiners.

Dit is eerder een activiteit waar we aan de slag gaan met kleine en grote lichtbronnen (bijvoorbeeld zaklampen, ...) om creatieve en originele foto's te maken. Echt niets dus om van wakker te liggen.

Hoeveel tieners kan je voor dit feestje uitnodigen?

Het aantal tieners zal afhankelijk zijn van de locatie waar het feestje doorgaat. Kan je dit buiten organiseren of heb je binnen plaats? Welke ruimte is het? Hoe groot is de ruimte?

Persoonlijk denk ik dat je best niet te veel kinderen uitnodigt voor deze fotoshoot. Als fotograaf wil je natuurlijk ook dat iedereen wel eens aan bod komt. Ik zou zo zeggen 5 kinderen per fotograaf is de maximum. 

Zelf spullen knutselen om aan de slag te gaan

Het schitterende aan dit soort van verjaardagscadeau is dat je tijdens de dag van het feest al zelf aan de slag kunt gaan om lichtspullen in elkaar te knutselen. Om de lichtbronnen te maken hoef je geen dure spullen aan te kopen. Het gaat hier vooral om creativiteit en fun! Plezier tijdens het knutselen en fun tijdens de fotoshoot.

Wil je meer info?

Wil je meer info over dit origineel verjaardagscadeau voor jouw tienerzoon of -dochter, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Hoe mogen we je aanspreken *
Hoe mogen we je aanspreken

 

Tot binnenkort,

Sven aka creativeboody

Comment