Den Dam heeft zoveel gezichten.

Het is ondertussen een jaar of 8 geleden dat mijn gezin en ik op Den Dam zijn gaan wonen. Al snel merkten we dat het hier een dorp in de stad is. Iedereen kent iedereen en als er ergens iets aan de hand is, dan hebben we het snel geweten. :) 

Of we hier graag wonen? Ja hoor! Ik heb me de verhuis naar Den Dam nog geen dag beklaagd. Of er geen negatieve kanten zijn aan deze buurt? Natuurlijk, maar het gaat de goede kant uit. Zeker als je het gaat vergelijken met 10 jaar geleden: geen park spoor noord, geen opwaardering van de buurt, geen toekomst, ...

Gisteren was ik tot het besef gekomen dat ik, als hobbyfotograaf, nog nooit mijn buurt gefotografeerd heb. Daar moest ik dus iets aan veranderen.

Daarom mijn fototoestel genomen en beginnen wandelen, zonder doel, zonder iets te plannen en alles op mij laten afkomen.

Lobroekdok

Het Lobroekdok ligt er armzalig bij. Normaal gezien zouden alle schepen al uit het dok weg moeten zijn maar hier en daar ligt er nog een wrak. In het kader van de Oosterweelverbinding wordt het Lobroekdok gesaneerd. De verbinding tussen het Albertkanaal zal worden afgesloten. De kades van het Lobroekdok worden heropgewaardeerd in de toekomst.

Slachthuis

Het slachthuis zal volgens de huidige plannen gedeeltelijk worden afgebroken. Hier komt een mix van woon, werk en recreatie. 

Nieuwe fietsersbrug

De nieuwe fietsersbrug komt over het Albertkanaal en zou dit jaar in april moeten opengaan. De oude (ijzeren)brug is nu reeds afgesloten voor het autoverkeer en zal ook begin dit jaar helemaal worden afgebroken.

De straten van Den Dam

In de straten van Den Dam is er altijd wel iets te beleven. Iets gaan drinken aan de Cargo in de zomer, gezellige cafeetjes op het damplein of een lekkere koffie in het zojuist geopende 9 Bar. Ook de vele restaurantjes in de Lange Lobroekstraat zijn top! Mijn persoonlijke favorieten: Bart-à-Vin en de Veranda . 

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord maakt de verbinding tussen Den Dam en de Seefhoek. Dit is een groen park dat vooral in de zomer een massa volk trekt. 

Tot slot nog een kleine TimeLapse dat ik een tijdje geleden heb gemaakt. Hier kan je de bedrijvigheid waarnemen van het slachthuis. Vooral de firma 'Frigo' en de aanwezige wolken dan toch. :)

Info over de toekomst van de Damwijk kan je vinden op de site van AG Vespa.

Op regelmatige basis ga ik nu door Den Dam en 'den 2060' wandelen met mijn fototoestel bij de hand. Je kan ons zoals steeds volgen op deze site en op onze Facebook pagina.

5 Comments