Het miezert. Ik heb een ontmoeting met Matthieu en Guillaume voor het “warmste portret voor Ferre”. Ik ben in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Na het nemen van de portretfoto’s met de twee broers wandel ik terug naar mijn auto. Waarom zou ik tegelijk niet profiteren om nog eens een reeksje te maken over straatfotografie in Antwerpen?

viewfinder-straatfotografie-antwerpen-gezichten-humor-1

 

Straatfotografie in Antwerpen

Straatfotografie blijft heerlijk. Gewapend met je fototoestel ga je op zoek. Ik las recent een tip in een artikel die ik zelf wil toepassen. Soms loont het om ergens te staan en niet verder te wandelen. Observeer goed wat er in je omgeving gebeurt en vanzelf ga je allerlei zaken zien.

Vogeltjesmarkt in Antwerpen is vertrekbasis

Bij mij was mijn vertrekbasis de Vogeltjesmarkt in Antwerpen. Die vindt ieder weekend plaats aan het Theaterplein aan de Stadsschouwburg. Ondanks het slechtere weer toch voldoende mensen op de been voor een nieuwe reeks straatfotografie.

Regenweer geeft speciale sfeer in straatfotografie

Het regenweer geeft een speciale sfeer. Eerder had ik dit al voor bij mijn artikel over straatfotografie in Leuven. Deze keer doet Antwerpen niet onder. De straten zijn nat. Mensen weten niet of ze een paraplu moeten meenemen of openen. De straat krijgt iets Hollywoodsiaans.

viewfinder-straatfotografie-antwerpen-gezichten-humor-2

Gezichten in straatfotografie

De Vogeltjesmarkt in Antwerpen is een traditionele markt. En op een markt lopen veel mensen rond. Een unieke locatie dus om gezichten in straatfotografie in beeld te brengen. Zonder dat je zelf veel aandacht opeist.

Humor scoort bij straatfotografie

Bijna aan de auto zie ik een kledingzaak. Eerst valt me de reusachtige etalage op; In de winkel, vitrine en erbuiten lopen mensen rond. Bij één van de foto’s neem ik de foto wanneer het koppel gelijke tred houdt. Ik volg het koppel nog even en zie dan de kleermaker/verkoper met een man de kleur van zijn broek bespreken. Zelfs de maat nemen. Ik zou bijna het lieve oude vrouwtje nog vergeten dat een terrasje aan het doen was en riep of ze op de foto mocht. Hoe kan je dat weigeren?

Stuk voor stuk waren dit voor mij bijzondere taferelen die humor brachten aan de foto. Een beetje humor helpt altijd, zo ook bij straatfotografie!

Tot ziens,

Sven aka creativeboody

Comment