Je tienerdochter wordt 16 jaar… wat kan je dan geven als Corona door de straten giert? Een sweet sixteen? Neen dat gaat niet. Maar een fotoshoot gaat wel, zeker als die buiten door gaat. Hieronder lees je het verhaal van Maité, het fotomodel van vandaag.

Fotoshoot voor de sweet sixteen van Maité

Maité wordt zestien. Een Sweet Sixteen is jammer genoeg niet mogelijk, want het COVID-19 virus woedt volop. Toch kiest Maité voor een leuk cadeau, een fotoshoot.

En ze is niet aan haar proefstuk toe. Enkele jaren geleden stond ze al eens voor mijn camera. Toen was het een fotoshoot voor het goede doel, De Warmste Week van Studio Brussel. Maité had toen geen ervaring, maar toch lukte het me om mooie foto’s van haar te maken. De truuk hiervoor lees je hieronder.

fotoshoot-voor-tieners-familie-origineel-cadeau-sweet-sixteen-creativeboody-3

Ook zus Ella deed al eens mee aan een fotoshoot

Het is eigenlijk begonnen met Ella, de jongere zus van Maité. Ella was uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een schoolvriendin. Dat vriendinnetje wou voor haar verjaardag een fotoshoot met haar vriendinnen. Het werd een fotoshoot buiten. We gingen op stap in Boom, waar er leuke locaties zijn zoals de oude steenbakkerijen, vervallen gebouwen, een treinstation en treinsporen.

Origineel verjaardagscadeau voor tieners of familie

Een fotoreportage is een leuk cadeau. Je zet de jarige letterlijk “in the picture” én je hebt toffe herinneringen vastgelegd op papier of op digitale manier. Want daar gaat het tenslotte om, momenten vastleggen waar je op een later moment van kunt genieten. Je kiest een fotoreportage dus voor nu en voor later.

Velen hebben schrik om voor de camera te staan

Dat klopt. Bijna iedereen heeft schrik om voor de camera te gaan staan. En dat is normaal en logisch. Iedereen denkt dat hij niet “op papier” plakt. Niets is minder waar. Iedereen kan fotomodel zijn. Echt, hoor, iedereen! Alleen voelt het soms wat onwennig aan. Als fotomodel draait het om jou en niemand anders.

Dat is nu de reden waarom velen schrik hebben voor een fotoshoot. Het draait om jou en niemand anders. En dat is nu net wat je moet overwinnen. Maar daar vertel ik je hieronder meer over.

fotoshoot-voor-tieners-familie-origineel-cadeau-sweet-sixteen-creativeboody-4

Fotoshoot is een origineel en geweldig verjaardagscadeau

Een fotoshoot doe je niet iedere dag. Alleen daarom is het al origineel. Bovendien brengt het mensen samen. Of het nu gaat om je vriendinnen of familieleden. Het zorgt altijd voor een warme herinnering.

Fotoshoot voor tieners

Wat wilt een tiener? Juist. Zich belangrijk voelen. Omdat een tiener zich een mening aan het vormen is, wilt een tiener ook graag gehoord of gezien worden. In zijn of haar habitat. In of met zijn of haar interessevelden. Daar moet je als ouder naar luisteren en aandacht aan geven.

Een tiener zal het geweldig vinden als je met iets origineels komt en waar je kan inspelen op de gevoelens en de interesses. Een fotoshoot is dus “the next step”, voorbij een selfie of een zoveelste filmpje op TikTok. Het is een volledige beleving. Niet alleen voor het fotomodel maar ook daarna, voor de vrienden/vriendinnen of familie.

fotoshoot-voor-tieners-familie-origineel-cadeau-sweet-sixteen-creativeboody-2.jpgfotoshoot-voor-tieners-familie-origineel-cadeau-sweet-sixteen-creativeboody-2

Fotoshoot voor familie

Niet alleen voor tieners, ook voor families is een fotoshoot een prachtig idee om te realiseren. Wie wilt niet nog een foto met grootmoeder of grootvader?

Een fotoshoot is een ontspannen en leuk moment om diegene waarom je geeft samen te brengen en samen te genieten van een geweldige ervaring.

Fotoshoot in Antwerpen-Noord

Als locatie kies ik Antwerpen-Noord, de parkbrug aan Park Spoor Noord en de directe omgeving bieden heel veel mogelijkheden. Je hebt de brug zelf die al zorgt voor speciale lichtinval. Ook de naburige straten zijn een perfecte locatie om te fotograferen in een urban fotostijl. En dan hebben we het nog niets eens gehad over Park Spoor Noord en het skatepark. Zo veel verschillende settings op enkele meters van elkaar.

Moet je een professioneel model zijn voor zo een fotoshoot?

Neen, absoluut niet. Iedereen is eigenlijk een fotomodel. Alleen beseffen we het niet. Het komt er eigenlijk op neer om gewoon jezelf proberen te zijn. Iedereen is mooi. Tijdens een fotoshoot gaan we het mooiste van jezelf naar boven brengen.

Wat moet je als fotomodel dan allemaal kunnen?

Niets, dat is het nu net. Uiteraard hebben professionele fotomodellen een opleiding gevolgd en kennen ze verschillende truukjes. Logisch, het is hun beroep. Als je met mij een fotoshoot doet, krijg je van mij enkele kleine tips and tricks, waar we al heel ver mee komen.

Wat is mijn rol van de fotograaf tijdens een fotoshoot?

Mijn rol als fotograaf is in de eerste plaats om je een beetje te leren kennen. Welke foto’s vind je mooi? Aan welke stijl heb je gedacht? Wat wil je met jouw foto’s bereiken?

Meestal maak ik dan samen met het model aan moodboard aan via Whats’App. In ons groepje posten we dan samen enkele foto’s die we mooi vinden en die bij je passen.

Tijdens de fotoshoot zelf is het normaal dat je als model zenuwachtig bent en misschien zelfs twijfelt. Ik probeer je dan op je gemak te stellen. Als je onzeker bent, zie je dat op je foto’s. En dat willen we natuurlijk niet.

Wil jij ook een fotoshoot?

Loop je rond met het idee om zelf eens model te zijn of wil je gewoon vrijblijvend meer informatie? Stuur me dan gerust een bericht. Ik help je graag verder.

Tot snel,

Sven aka creativeboody






Comment