Spannend. Ik lanceer een nieuwe term in de fotografie. Daytrails. Van waar komt deze term? Je leest het hier in dit artikel over eigenzinnige fotografie met bomen.

Daytrails is mijn eigen verzonnen term en komt van startrails. Het fotograferen van het verloop van de sterren.

Daytrails komt van startrails

Vooraleer ik uitleg wat daytrails betekent, geef ik je eerst de definitie van startrails. Startrails in de fotografie betekent dat je het verloop van de sterren fotografeert. Je fotografeert als het ware het parcours dat de sterren afleggen. Minuut per minuut. Wel voor mij is daytrails de beweging van de bomen. Maar dan overdag.

Daytrails is het fotograferen van de bewegende takken van de bomen.

Nieuwe techniek brengt eigenzinnige fotografie

Bomen bewegen door de wind. Dat weten we allemaal. Ik wil deze beweging in beeld brengen. Weliswaar met een beetje hulp van de camera. Maar toch. De beweging van de takken van de bomen doe me denken aan het “pannen” van een voorbij flitsende auto.

Het draaien van jouw fototoestel zorgt voor een aparte techniek. Echt iets om eigenzinnige fotografie te brengen.

Bji het “pannen” van een bewegend voorwerp volg je met jouw fototoestel het voorwerp. Bij het nemen van daytrails maak je zelf die beweging. Je draait jouw fototoestel mee met de wind. Deze nieuwe techniek in de fotografie zorgt vanzelf voor verbluffende resultaten. Deze techniek is echt iets als je op zoek bent naar eigenzinnige fotografie. Je geeft jouw foto’s een eigen “schwung”. Niet te vergelijken met de foto’s van iemand anders.

Je geeft je eigen kijk op de wereld. En dat vind ik (vinden wij) belangrijk. Je moet op zoek gaan naar foto’s die er uit springen.

Eigenzinnige fotografie is jouw kijk op de wereld rondom jou. Doen!

Eigenzinnige fotografie met bomen

Als je eruit wilt springen met jouw foto’s moet je iets nieuws brengen.

Ik heb een techniek geprobeerd door mijn fototoestel te draaien tijdens de opname. Ik geef de voorkeur om de opname tijd op mijn camera onder controle te houden. Ik zet mijn sluitertijd op ongeveer 1/20 sec. Dat geeft direct een zekere dynamiek in de foto.

Ook struiken zijn een perfect fotomodel om deze techniek te beoefenen.

Als je dan beweging wilt brengen in jouw foto’s, zijn bomen of struiken een ideaal onderwerp. Het zorgt onmiddellijk voor eigenzinnige fotografie.

Het draaien van je fototoestel is een aparte techniek. Oefening baart kunst.

Ik hoop dat je gebeten bent door deze eigenzinnige foto’s en dat je ook snel aan het werk gaat. Heb jij een dergelijke foto, laat het ons dan weten. Zet een commentaar hieronder of post jouw foto op onze Facebook-pagina!

Ook deze spar is een perfect model om eigenzinnige fotografie met bomen te brengen.

Veel plezier met jouw eigenzinnige fotografie met bomen en tot snel!

Sven aka creativeboody

Comment