Vanaf september krijg je weer volop de kans om in de mist te gaan fotograferen. Ik kijk in mijn foto-archief en stuit op deze eenzame boom. Het is duidelijk dat mist zich uitstekend leent om een speciale sfeer te creëren. In mijn nabewerking beslis om deze naakte loofboom onder te dompelen in een vleugje nostalgie.

Waarom deze boom?

Ik kruis deze boom iedere dag op weg naar het werk. Telkens verandert hij. In de zomer staat hij tussen het maïs. In de winter staat hij eenzaam alleen. Ik kan alleen maar zeggen dat deze boom een bijzondere aantrekkingskracht heeft.

In de mist fotograferen

Die ene dag is er mist. Ik stop en fotografeer deze eenzame jongen. De zon probeert stilletjes door te breken waardoor je een bijzonder licht krijgt. Iets in de trend van wel willen, maar nog niet kunnen.

Als je in de mist fotografeert, heb je dus enkele voordelen:

  • Je krijgt bijzonder licht
  • Storende elementen verdwijnen
  • Je kan jouw foto een speciale sfeer geven

Compositie is belangrijk

Mijn fotomodel is een eenzame kromme boom. Temidden van een braakliggend veld.

Ik besluit om enkele gelijkaardige foto’s te nemen. Eén foto met de kruin van de boom in het midden. Twee foto’s met de boom links. En tenslotte een foto met de boom rechts.

Welke foto draagt jouw voorkeur? Zet het gerust hieronder in een commentaar.

Sven aka @creativeboody

3 Comments