Na jaren Nikon te gebruiken heb ik nu de overstap gemaakt.

Een aantal jaar geleden ben ik in de fotografie gestapt met een Nikon D3100. Een prachtig instap model om te proeven van de fotografie. Dat smaakte vlug naar meer, een paar jaar later volgde dan snel de overstap naar een 'prosumer' model van Nikon, de Nikon D7100. Een fantastisch toestel; robuust, snel met een super beeldkwaliteit! Nu 3 jaar later zeg ik het Nikon familie met bijhorende lenzen vaarwel.

IMG_2538.jpg

D7100

Met de Sigma 17-70 f2.8-4.8

Waarom nu?

Nu eerlijk gezegd was ik aan het twijfelen. Zou ik overstappen naar de D500? De D7500? Misschien met wat sparen de D850. Allemaal één voor één super toestellen maar ze hebben allemaal één nadeel: ze zijn zwaar en log. Op zich geen probleem als er geen fietstocht van 5 weken door Canada gepland staat voor mij. Een klein 700 gram voor de body alleen is niet niks. Dus een overstap naar een systeem camera leek voor de hand.

Waarom Fujifilm?

Fujifilm is de rijzende ster onder de systeemcamera's. Samen met Sony zijn ze leiders onder de systeemcamera's. De 'grote twee' (Canon en Nikon) staat op dat gebied nog wel wat achter. Nikon heeft met zijn 1 series niet kunnen scoren. En Canon, met zijn EOS M5 staat ook nog achter op Fuji, Sony en vb Olympus. Nu heb ik wel vernomen dat Nikon nog dit jaar met een nieuwe camera op de markt zou komen, we wachten af. 

IMG_7251.JPG

Fujifilm X-T1

met de lichtsterke Fujinon 16-55 f2.8 WR

 

Mijn eerste testjes zijn alvast veelbelovend. Hier de eerste resultaten.

Zijn er nog mensen die de overstap durven wagen? Van Nikon naar Canon of andersom? Of toch een overstap naar een systeemcamera? Laat het ons gerust weten!

Jochem kan je volgen op Instagram en Twitter. (@jochemherremans)

Comment