Kan je geschenkpapier spannend in beeld brengen? Ja! Deze keer een reeksje in eigenzinnige fotografie. Ineens ook breng ik minimalisme in fotografie. :-)

Geschenkpapier maar dan anders in beeld gebracht. Terwijl je je woonkamer als fotostudio gebruikt. Veel plezier!

Geschenkpapier maar dan anders in beeld gebracht

Iedereen gebruikt het meerdere keren per jaar. Geschenkpapier. Ja, en dan?

Nooit gedacht om geschenkpapier eens anders in beeld te brengen? Wel, ik wel. En het is niet eens zo moeilijk. Ik gebruik de triptrap (= meegroeiende kinderstoel) als achtergrond. Ook om het geschenkpapier te ondersteunen. Als tafel.

Omdat je maar gebruik maakt van één voorwerp én je let op jouw compositie, krijg je vanzelf minimalisme in jouw fotografie. Leuk! Lekker abstract.

Woonkamer als fotostudio

Tijdens de gure donkere winterperiode heb ik mezelf een opdracht gegeven. Weinig materiaal gebruiken. Enkel dagdagelijkse omgeving gebruiken. En dan kom je al snel uit in de woonkamer en voorwerpen die je al eens nodig hebt zoals geschenkpapier. Weinig afleiding, weinig licht, goede compositie. Minimalisme in fotografie dus!

Ik besluit om de woonkamer in te richten als fotostudio. Geen duur materiaal dus!

Eigenzinnige fotografie

De uitkomst is opnieuw om dag dagelijkse dingen zoals geschenkpapier op een andere manier in beeld te brengen. Eigenzinnige fotografie. Je laat storende elementen weg. Het accent komt op jouw voorwerp of onderwerp. In dit geval geschenkpapier dat de hoofdrol speelt. Met een minimalistische rol.

Met als resultaat. Enkele abstracte foto’s waar jij jouw verbeelding in kan laten spreken. Wat is het? Wat denk ik? Hoe doet hij het? Wat gebruikt hij?

Alleen op de vraag, “waar doet hij het” krijg je deze keer een antwoord. In de woonkamer. Deze ruimte gebruik ik als fotostudio. En ja, iedereen heeft een woonkamer. Dus geen excuses meer om niet creatief -of eigenzinnig- aan het werk te gaan.

Go for it, tigers!

Groetjes

Sven aka @creativeboody

Comment