Op een morgen rij je door het landschap. Er is mist. Een ideaal moment dus om te gaan fotograferen. Door de mist verlies je veel details. Maar dit heeft voordelen. Storende elementen verdwijnen. Verder kan je ook accenten leggen op wat er toe doet. Een sfeer van minimalisme.

Mist is zoals vergeten groente

Mist is zoals een vergeten groente zoals peterseliewortel of pastinaak. En toch is het zo lekker!

Bij mist denk je dan ook niet direct om te gaan fotograferen. Maar dan heb je het mis(t). Mist biedt tal van voordelen. Storende elementen verdwijnen.

Storende elementen verdwijnen

Storende elementen verdwijnen bij mist. Hierdoor krijg je sowieso al minimalisme in jouw foto. Dat is een groot voordeel. Jouw foto wordt meteen spannend. Wat zou er zijn als de mist wegtrekt? Hoe ziet het landschap er dan uit?

Ik kies voor deze reeks bewust voor zwart-wit fotografie. Niet gebruikelijk en minder evident.

Zwart-wit in landschapsfotografie

Bij landschapsfotografie willen de meeste mensen kleurenfotografie zien. Ik doe graag moeilijk en kies voornamelijk voor zwart-wit.

De kleurenfoto’s kies ik eruit om het softe van de natuur weer te geven. Een beetje zoals een pastelschilder. Ook dat is spelen met het visuele oog. Mist kan helpen om minimalisme in jouw foto te brengen.

Minimalisme in landschapsfotografie

In ieder geval kan je bij mist vele zaken weglaten. Het doet er niet toe. Het gaat om de kunst van het weglaten. Minimalisme in landschapsfotografie!

Hierdoor moet je anders gaan kijken. Meer letten op compositie en licht setting.

Vijftig tinten grijs in landschapsfotografie

Omdat er mist is. En ik besluit om de foto’s in zwart wit weer te geven, krijg je verschillende tinten grijs. Met accenten en zonder accenten. Minimalisme dus. Je moet verder kijken dan de foto.

Tot gauw,

Sven aka creativeboody

Comment