Deze keer loop ik rond op een folklore markt in Reet. Alles speelt zich af op straat. Dus straatfotografie is mijn grote kapstok. Maar ik wil niet gewoon mensen in beeld brengen. Ik kies ervoor om op zoek te gaan naar handen. Niet gemakkelijk. Zo blijkt.

Handen in beeld brengen

Je kan een genre binnen de fotografie kiezen. Zoals one of my favorites, straatfotografie. Daar kan je mensen in beeld brengen met hun omgeving. Of het gezicht. De mimiek. En daar kan je mee scoren. Een boeiende foto nemen.

Maar heb je al eens geprobeerd om handen in beeld te brengen? Niet eenvoudig.

Wat maakt het moeilijk om handen in beeld te brengen

Het is niet zo eenvoudig om handen in beeld te brengen. En dit om volgende redenen.

  • Om handen in beeld te brengen moet je dicht, zeer dicht bij je onderwerp kunnen komen. Daarvoor moet je alle schroom weggooien.
  • Handen bewegen en zijn daarom ook vluchtig. Hierover kan je filosoferen, maar als fotograaf is het daarom niet gemakkelijk om handen in beeld te brengen. Je moet jouw ISO en jouw sluitertijd goed op elkaar afstemmen.

Handen zeggen veel

Ik heb ooit eens een artikel gelezen bij de kapper (coiffeur). Daar stond in één van de “boekskes” in dat je altijd naar de handen moet kijken om te weten hoe oud de persoon in kwestie werkelijk is.

Dat is me bij gebleven. En het klopt nog ook. Je mag via botox of een ander plasticine-achtige ingreep nog zo jong lijken. Jouw handen verraden veel meer dan je denkt.

Dat maakt het ook mooi. Jouw handen vertellen iets. Deze keer heb ik snel enkele foto’s genomen tijdens een folkloremarkt. Ik denk dat ik er nog mee aan de slag ga. Veel te boeiend om het zo te laten.

Heb jij foto’s van handen? Of zie jij het zitten om jouw handen eens onder hand te laten nemen tijdens een fotoshoot? Laat het ons weten!

Tot gauw,

Sven aka creativeboody

2 Comments