Je huis verkopen

Je beslist om je huis te verkopen. Dit kan op verschillende manieren:

  • zelf verkopen

  • via een notaris verkopen

  • via een immobiliënmakelaar verkopen

Betere foto’s van je huis doet je huis sneller verkopen

Je huis staat nu op één of andere manier te koop. Zorg er dan voor dat je je huis op een zo overtuigende manier presenteert. Hiervoor plaats je dus best prachtige foto’s bij de advertentie. Die zorgen ervoor dat je sneller kunt verkopen én aan een hogere prijs.

Huis te koop in Borgerhout

Ik heb het geluk om foto’s te mogen nemen van het huis van mijn schoonzus voor dit artikel. Dit huis is een gezellige starterswoning in Borgerhout (Eugeen Jorisstraat, vlakbij Zurenborg) en staat te koop via Immoweb. De eigenares beslist om het zelf te verkopen. Neem zeker een kijkje.

Waarop moet je letten bij het nemen van de foto’s

Jochem gaf al eerder enkele tips om de juiste foto’s te nemen als je je huis wilt verkopen.

Hieraan wil ik er enkele toevoegen:

Natuurlijk licht

Maak zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Bijna iedere foto heeft een belichtingstijd van enkele seconden. Op deze manier krijg je een mooi licht, zelfs bij regenachtig weer. Bovendien vermijd je van die weggeflitste foto’s.

Gebruik een statief

Als je een belichting hebt van enkele seconden, dan kan je niet meer uit de hand fotograferen. Daarom ben je dus aangewezen op een statief.

Fotografeer vanuit de heup

De meest gebruikelijke fouten zijn de foto’s waarbij de fotograaf rechtstaat en een foto neemt. Hierdoor krijg je een foto die niets uitstraalt. Het geeft de foto een obligatoir karakter (“ik neem snel deze foto want het moet nu eenmaal”).

Als je vanuit de heup fotografeert, krijg je een meer natuurlijk beeld. De hoogte van je heup krijg je door te knielen. Vanuit deze stand krijg je een realistisch beeld van de werkelijkheid.

Oog voor detail en sfeer

Naar het schijnt mag je bij de verkoop van je huis niet al te veel persoonlijke spullen laten zien. Persoonlijk vind ik dat vreemd, want je kan moeilijk een leeg huis verkopen.

Wel begrijp ik dat het je niet te veel persoonlijke zaken moet benadrukken, maar sommige kleine details kunnen nu eenmaal bijdragen tot de sfeer. “Kijk eens, hoe gezellig je het kan maken.” Overdrijf er alleen niet mee.


Kies een juiste lens - een groothoek

Om de ruimte van de kamers weer te geven maak ik gebruik van een 10-20 mm lens van Sigma. Hiermee kan ik een mooi overzicht geven van de ruimte.

Het nadeel is dan weer dat sommige zaken op de foto zeer groot zullen lijken. Dit is niet verkeerd voor zover je er natuurlijk de afmetingen bij zet.

Ga eens in de hoek staan

Het is misschien van je kleutertijd geleden dat je nog in de hoek stond, maar als je jouw huis wilt verkopen en betere foto’s wilt nemen, dan kruip je best nog eens in de hoek.

Deze diagonale kijk geeft je een ruimer beeld van de kamer en zo creëer je tegelijkertijd een extra dimensie aan je foto. De kamer is niet plat.

creativeboody-huis-te-koop-borgerhout-eugeen-jorisstraat-47__DSC1268_6.jpg

Fotografeer door een deur

Als je bijvoorbeeld op de gang staat, dan kan je een tipje van de sluier lichten van de volgende kamer door de deur (van de woonkamer) een op ruime kier te zetten. Zo biedt je de kijker een perspectief en krijgt hij zin naar de volgende foto waar je die ruimte laat zien.

Wil jij foto’s laten nemen door ons

Ga jij je huis verkopen en wil je zelf niet beginnen aan de foto’s? Contacteer ons dan, we helpen je graag verder.


Tot binnenkort,

Creativeboody

Comment