Op een winterse druilerige dag waar er buiten niets valt te beleven, kan je ook eens experimenteren. Bijvoorbeeld door van je woonkamer een fotostudio te maken. In dit artikel opnieuw enkele voorbeelden van eigenzinnige fotografie. Met een minimum aan materiaal. Dat is de uitdaging.

Maak van je living een studio

Het is nog winter. Druilerig. Geen weer om te wandelen. Eerder een natte herfstdag waar je liever een film ziet onder een deken.

Ik denk er anders over en maak van de woonkamer een kleine fotostudio. Ik wil eigenzinnige fotografie maken van dagelijkse voorwerpen. Zoals een vork en een glas wijn. Eén keer leeg. Een andere keer gevuld met water, ijs en frambozen.

Je ziet dus dat je niet veel nodig hebt om een eigen fotostudio te maken. Jouw woonkamer voldoet prima.

In een volgend artikel experimenteer ik met een andere kamer in huis :-)

Experimenteer met licht

Om eigenzinnige foto’s te nemen, heb ik geëxperimenteerd met licht. Ik nam het glazen bovenblad van de salontafel en plaatste mijn studioflitser onder het glazen oppervlakte.

Het resultaat is dat je een soort van high key fotografie krijgt. Onder high key moet je een soort van lichte (letterlijk en figuurlijk) fotografie voor ogen houden. De nadruk komt hier op het voorwerp. Er is eigenlijk geen plaats voor schaduw.

Eigenzinnige fotografie is het resultaat

Het resultaat zijn niet alledaagse foto’s van alledaagse voorwerpen. Voorwerpen zoals je ze nog niet hebt gezien. Daarvoor staan we. Eigenzinnige fotografie.

De wijnglazen heb ik in de nabewerking een blauwe filter gegeven. Blauw staat wel voor koel. Maar geeft tegelijk ook een mysterieuze gloed en zorgt voor eigenzinnige fotografie.

Volgende keer in eigenzinnige fotografie

Volgende keer fotografeer ik in een andere kamer in het huis. Niet de woonkamer maar misschien wel het kleinste kamertje. Ook daar experimenteer ik met licht. En al moet ik het zelf zeggen. Het resultaat mag er zijn :-)

Je krijgt natuurlijk ook enkele tips om zelf aan de slag te gaan om eigenzinnige fotografie te maken.

Keep you posted

Sven aka creativeboody

 

Comment