We brengen een bezoek aan de 3d World Magic and Fun in Brussel. Samen met mijn vijf kinderen wandelen we na een ijsje terug naar de auto. Ze zijn moe. Begrijpelijk. We hebben nog veel gewandeld.

Enkel Lina is nog volop enthousiast. Zij heeft mijn vroeger fototoestel Nikon D80 leren gebruiken en heeft de smaak echt te pakken. We staan geparkeerd aan de Mont des Arts. De Kunstberg. We zien enkele jongens skaten. Hier in Brussel aan de Mont des Arts.

Skaten in Brussel aan de Mont des Arts

De kinderen zijn moe. Ze zijn het wandelen beu en willen echt naar huis. We wandelen de Kunstberg in Brussel naar omhoog. Net dan zien we enkele jongens skaten. Bovenaan de Mont des Arts. Verdorie. Ik voel dat ik niet veel tijd heb om deze skaters te fotograferen. Toch snel enkele foto’s schieten.

Skaters heb ik altijd wel willen fotograferen

Voor mij hangt er een soort van stoere mystiek rond skaters. Street. Music. Youth. Coolness. Yep, ik beken. Skaters heb ik altijd wel willen fotograferen.

Hier moet ik eens echt werk van maken. Bij het schrijven van dit artikel surf ik tegelijk even rond op het internet. Er bestaat een website www.skatespots.be Blijkbaar kan je hier adressen terugvinden van skateplekken in gans België. Deze zal ik onthouden. Ik probeer in de komende maanden er één uit te pikken om skaters te gaan fotograferen.

Lina leert mijn Nikon D80 te gebruiken

Bij het fotograferen van de skaters op de Mont des Arts in Brussel had ik twee uitdagingen. Vier kinderen die naar huis willen nog even motiveren. Tips geven aan Lina.

Lina leert mijn Nikon D80 te gebruiken. Snel geef ik haar enkele tips om de skaters scherp te stellen en te kadreren.

Hieronder vind je haar foto’s terug. We hebben ze samen bewerkt in Lightroom, maar vooral haar gevoel gevolgd.

Niet slecht voor een beginnende fotograaf! Bovendien ben ik fier dat er opvolging in aantocht is.

Tot binnenkort voor een volgende blogpost!

Sven

Blijf ons volgen op Facebook of Twitter.

Comment