Wat kan je doen in de paasvakantie? Toevallig zag ik een nieuwsflash over Peter Kogler in Brussel. Direct geboeid en gefacscineerd noteer ik alles over deze Oostenrijkse kunstenaar. Peter Kogler is in Brussel en dat zullen jullie geweten hebben.

Peter Kogler speelt met lijnen en vormen in Brussel. De moeite waard om het van dichtbij te gaan bekijken.

Peter Kogler in Brussel

Peter Kogler is wereldberoemd omwille van zijn optische illusies. Hij bekleedt gangen, metro’s, stations, … in met zijn grafische printen.

Dezer dagen is Peter Kogler te gast in Brussel. In het ING Art Center aan het Koningsplein in Brussel.

Echt de moeite waard om bedrogen te worden. Optisch dan toch! Hij speelt met lijnen en vormen alsof het niets is.

Bovendien krijg je van Peter Kogler in Brussel ook nog een primeur. Hij werkt met multimedia. Er is een open kamer met wit ongedierte….

Zijn dit de witte geesten van Peter Kogler in Brussel? Of gewoon eigenzinnige fotografie van Viewfinder?

En een speciale kamer waarbij zelfs de Efteling of Bobbejaanland ver achter zich gelaten worden.

Ninte poseert in de multimedia kamer van Peter Kogler in Brussel - eigenzinnige fotografie

Peter Kogler heeft in mijn ogen in Brussel een top tentoonstelling neergezet die meer dan de moeite waard is om te gaan bekijken.

Wie is Peter Kogler

Peter Kogler is een Oostenrijks kunstenaar. Een beetje de moderne Escher. Hij werkt graag met optische illusies. Een dertigtal jaar geleden startte hij met een inktjet printer en printte hij patronen met zijn printer. Vandaag is de inktjet printer al even vervangen door een professioneel toestel.

Peter Kogler zou weggelopen kunnen zijn uit een LSD-trip. Te zien in Brussel!

Hij heeft in zijn carrière faam gemaakt met het inpakken van gangen in gebouwen. Peter Kogler neemt zijn bezoeker mee in een trip. Je kan het bijna letterlijk zeggen. Een trip. In de jaren zestig of zeventig moesten ze LSD nemen om deze zaken te zien.

Niets is wat het lijkt te zijn. Belangrijk voor Peter Kogler!

Vandaag stelt Peter Kogler zijn werk tentoon in de ING Art Center in Brussel. Deze tentoonstelling moet je absoluut meepikken.

Ziet Peter Kogler roze olifantjes in Brussel? Wie weet welk standpunt ik nam voor deze eigenzinnige foto?

Waarom moet je deze tentoonstelling meepikken?

Je moet de tentoonstelling van Peter Kogler in Brussel om verschillende redenen meepikken.

  • Als je van fotografie of kunst houdt, houdt je ook van lijnen. Peter Kogler is gespecialiseerd in het creëren van lijnen en vormen. Het oog wordt bedrogen.
  • Kinderen houden ervan. En ik kan het weten. Met vijf kinderen tussen 2,5 jaar en 12 jaar ben ik ernaar toe geweest. Ze waren versteld. Zeker de kamer met de witte dieren en de kamer met de vormen en het geluid zijn een voltreffer. Bovendien maakt ING er werk van met een aparte zoektocht voor de kinderen.
  • Dit is een primeur voor België en/of Peter Kogler. Dit is de eerste keer dat Peter Kogler in België zijn werk tentoon stelt. Misschien heeft wijlen zijn vriend, Jan Hoet, hem dikwijls uitgenodigd, maar is Peter Kogler pas vandaag naar Brussel gekomen.
  • Er zijn de komende weken nog enkele festiviteiten van het werk van Peter Kogler gepland in Brussel. Best check je de website van ING even na.

De gloeilamp van Edison of Peter Kogler? Te zien in Brussel in het ING Art Center aan het Koningsplein.

Geniet in ieder geval van onze foto’s.

Tot gauw,

Sven aka creativeboody

Haja, nog even dit.

De komende dagen plaatsen mijn kinderen hun foto's over de tentoonstelling van Peter Kogler in Brussel tentoon op deze website over eigenzinnige fotografie. Benieuwd wat ze gaan selecteren en zeggen over hun foto's!

Trouwens ik ga er ook nog een postje aan wijden :-)

Comment