O o o o staying alive. O o o o staying alive. Staying alive;.. staying aliiiivveeee! In 1977 een hit voor de Bee Gees. Voor mij opnieuw een onderwerp om te kunnen gebruiken. Deze keer: disco night fever met een kristallen bol! Opnieuw een blogpost binnen ons thema eigenzinnige fotografie. Hieronder lees je wat ik gebruikte voor deze foto’s.

Houten plaat met gaten ideaal voor eigenzinnige fotografie

Vlak na de aankoop van ons huis vind ik een houten plaats met gaatjes in. Ik vermoed dat deze plaat ooit deel uitmaakte van een bestekkenbak in de keuken.

“Niet weggooien, dat kan nog van pas komen! Dacht ik bij mezelf.”

En zo is het. Die plaat heb ik nog altijd. Ik gebruik hetzelfde licht als bij de magische foto’s. Alleen plaats ik het nu onder de houten plaat.

Staying alive - Bee Gees - kristallen bol brengt disco in eigenzinnige fotografie

Hoe maak ik de discosfeer?

Ik plaats het licht onder mijn houten plaat. Dit is een neutraal wit licht. Maar onder de houten plaat kleef ik enkele gekleurde tussenschotten. Je kent ze wel. Tussenschotten die je in klasseurs brengt om de verschillende onderwerpen van elkaar te scheiden. Ik kies voor blauw en rood. Deze combinatie geeft een mooie schakering.

Zo krijg ik de discosfeer die deze foto’s uitademt.

Breng de spotlight op de dansvloer - disco met kristallen bol. Eigenzinnige fotografie.

Statief en timer of afstandsbediening zijn onmisbaar

Bij dit soort van eigenzinnige fotografie is een statief en een timer op je fototoestel onmisbaar. Je kan uiteraard ook met een afstandsbediening werken.

Het spreekt voor zich dat je gebruik maakt van lange sluitertijden. Zonder flits licht.

Uit de hand fotograferen is dan ook uit den boze!

Bij deze foto’s gebruik ik de timer op mijn fototoestel. Biep biep biep… klik!

Geniet en ga zelf aan het werk! Post jouw foto’s op onze Facebook-pagina.

Je kan de discosfeer ook combineren met lightpainting met de kristallen bol als onderwerp binnen eigenzinnige fotografie.

Comment