Enkele foto's in een recente reeks om licht te fotograferen bij avond of in de nacht.

Vurige Vijvers in Genk

De eerste reeks foto's nam ik tijdens Vurige Vijvers in Genk. Jaarlijks is daar het Molenvyver Park gehuldigd in een lichtspektakel. Dit jaar gaan we er voor de eerste keer naar toe.

Ik weet dat ik niet veel tijd ga hebben om foto's te nemen, maar waag het er toch op. Het enige dat ik vergeet is... mijn statief. Shame on me! Dat is basis als je 's avonds of 's nachts wilt fotograferen. Enfin, ik probeer het toch en geef je enkele sfeerbeelden mee.

viewfinder-licht-fotograferen-nacht-avond-vurige-vijvers-3

Putteke Winter in Boom

De tweede reeks foto's kaderen in een ander avondevent. Putteke Winter in de Schorre in Boom. Deze keer heb ik wel mijn statief bij.

viewfinder-licht-fotograferen-nacht-avond-putteke-winter-boom-schorre-1

Vorig jaar was dit een topevent en mijn vrouw was er uitermate over te spreken. Dit  jaar was het mijn beurt. Ik ga er naartoe met tal van verwachtingen, maar ben al snel teleurgesteld. Ik had meer vuur en licht willen zien. Misschien ben ik verwend.

viewfinder-licht-fotograferen-nacht-avond-putteke-winter-boom-schorre-2

Desalniettemin neem ik toch nog enkele foto's die het delen waard zijn.

Nabewerking - test Lightroom CC

Recent veranderde Lightroom van Adobe enkele zaken. Lightroom CC werd Lightroom CC Classic en plots was daar Lightroom CC. 

De "classic" versie is eigenlijk de oude Lightroom. 

De Lightroom CC is de "nieuwe" versie. Ik besluit om deze reeks foto's voor een eerste keer te ontwikkelen in Lightroom CC. Ik wil zien wat er veranderd is.

Ik denk dat Lightroom CC vooral gericht is op mobiel gebruik. Snel foto's bewerken en kunnen opslaan in de cloud.

Lightroom CC is intuïtief. Dat mag gezegd worden.

Het is ook een voordeel om jouw foto's te kunnen opslaan in de cloud.

Ook is het een stuk sneller geworden en -eenmaal- je jouw foto's geselecteerd hebt, is het sneller en gemakkelijker opslaan.

viewfinder-licht-fotograferen-nacht-avond-vurige-vijvers-4

Anderzijds is het heel veel zoeken en wennen.

De interface is anders, maar ik vind ook dat Lightroom CC geen meerwaarde voor me biedt als "desktop"-nabewerker. Ik mis vooral de geschiedenis van mijn foto's. Wat was mijn laatste bewerking. Hoe ben ik tot dit resultaat gebeurd.

Mijn conclusie over Lightroom CC is nog niet definitief. Ik heb heimwee naar de Lightroom CC "classic" en ik word verleid door Luminar van Macphun, die nu ook een Windows-versie hebben van hun paradepaardje.

viewfinder-licht-fotograferen-nacht-avond-putteke-winter-boom-4

Moeilijk dus.... Nog even wachten vooraleer een volgende beslissing te nemen...

Dit is misschien mijn laatste artikel voor het einde van het jaar. Ik wens iedereen een prettig eindejaar toe en tot volgend jaar!

Comment