Zoals beloofd probeer ik regelmatig terug te komen met een fotoreeks met de kristallen bol. Een kristallen bol is een leuk attribuut binnen de eigenzinnige fotografie. Je kan er veel richtingen mee uit. Je moet alleen oppassen voor verveling of herhaling... En dat ondervind ik aan den lijve. Je lost dit op door jouw fantasie de vrije loop te geven. Zo ga ik van magie naar de maan en terug.

Magische sfeer met de kristallen bol in de garage

Ik wil een dromerige sfeer brengen in je eigenzinnige fotografie. Ik probeer mijn kristallen bol voor te stellen als iets magisch. Waarom niet als een soort van voorspeller?

In plaats van harde kleuren gebruik ik pastel kleuren. Zo probeer ik de kristallen bol voor te stellen als een soort van oog of een echte magische kristallen bol.

Zachte pastel kleuren om een magisch effect te krijgen met de kristallen bol - eigenzinnige fotografie

Houten plaat ideaal voor eigenzinnige fotografie

Ik gebruik een houten plaats om de kristallen bol op te leggen. De plaat geeft een kleine weerspiegeling. Ideaal dus om een speciale sfeer te creëren. Ik gebruik een gewone tafellamp met een roze kap. Het rozige licht geeft direct iets magisch.

In de nabewerking loopt het mis

Ik selecteer mijn foto's om na te bewerken. En dan gaat het mis. Ik dwaal af en begin al snel andere mogelijkheden te zien.

De kristallen bol gaat precies zweven in het heelal. Ik ga van pastel kleuren naar hevige kleuren met de kristallen bol als leidend onderwerp....

Door fel te overdrijven en extra kleuraccenten toe te voegen in de nabewerking in Lightroom creëer je direct een andere sfeer - eigenzinnige fotografie

Deze foto krijgt direct iets apocalyptisch. Het einde van de wereld - eigenzinnige fotografie

Ik zweef in een spaceshuttle

Ik zweef in een spaceshuttle tijdens mijn opnames. Ik maak fantastische beelden van een ongekende planeet...  Het had gekund. Maar het is niet zo. Met lightpainting kan je ook aardig wat richting uit met jouw kristallen bol.

Zorg er goed voor dat alles echt wel donker is en dat je geen lichtvervuiling hebt.

Vanuit een spaceshuttel zou dit een beeld kunnen zijn van een ongekende planeet - eigenzinnige fotografie - lightpainting en kristallen bol

Vanuit het raam van jouw spaceshuttle zie je dit. Kosmische vibes! Eigenzinnigie fotografie en lightpainting met een kristallen bol.

Ik doe er ook een zwart-wit foto bij

Met deze fotoreeks heb ik verschillende mogelijkheden. Zo maak ik ook een zwart-wit foto van de kristallen bol. Welke uitsnede verkies jij? Foto 1 of 2?

Persoonlijk doet deze foto me denken aan de maan. Maar dit is uiteraard maar een persoonlijke indruk. Waar doet jou deze foto aan denken?

Vertel het ons en plaats een commentaar.

Vergeet ons niet te volgen op Facebook! Daar vind je enkele foto’s van mijn setting.

Artikel geschreven door Sven aka @creativeboody

Comment