Dan krijg je 's avonds telefoon. Of het mogelijk is om snel en dringend enkele foto's te nemen. Headshot en full shot. "Euh... OK dan, kom maar. Maar liefst fotografeer ik bij natuurlijk licht." Dit was geen optie... Ik vraag of het goed is om dan naar een locatie buitenshuis te gaan. Ik heb niet voldoende tijd om mijn studiolichten (softboxen) op te stellen. OK, deal!

viewfinder-creativeboody-modelfotografie-in-garage-evi-goffin-lasgo-

Dan maar modelfotografie in de garage

Ik stel voor om naar een voetgangerstunnel aan de A12 te gaan. De tunnel is recent gebouwd en nog de lichten zijn intact waarmee ik bedoel dat vandalen er nog niet direct hebben toegeslaan.

Mijn fotomodel Evi gaat akkoord, maar vraagt of we al eens een test kunnen doen in de garage. Zonder softboxen, enkel gebruik makend van het wandlicht. Aarzelend geef ik toe.

De resultaten op het kleine scherm zijn redelijk bevredigend. We beslissen om nog even door te gaan. Uiteindelijk zijn we de garage niet meer uit geweest en hebben we enkel gebruik gemaakt van het wandlicht.

Modelfotografie - waar moet je op letten

Hierna volgen enkele tips die je kan toepassen als je aan de slag gaat met modelfotografie.

Outfits zijn belangrijk

Als je aan modelfotografie wilt doen, denk je best na over de kledij en accessoires die jouw model moet of kan dragen. Vraag daarom vooraf waar het model zelf aan denkt. Aan welke sfeer kunnen deze foto's bijdragen?

Verschillende outfits zorgen voor variatie in de uiteindelijke foto's.

Stel je model op zijn/haar gemak - stel vragen

Omdat ik het model Evi persoonlijk ken, hebben we deze regel eigenlijk al direct overgeslagen. Evi weet wat ze wilt en legt het me direct uit. Ze heeft een head shot en een fullbody shot nodig.

Vragen stellen helpt jouw model ook om zich te relaxen. Jouw model kan je vertellen dat hij/zij zenuwachtig is, niet weet hoe hij/zij zich moet gedragen,... Hier ligt jouw rol als fotograaf. Een foto van een model met stress is geen mooie foto.

Fotografeer bij voorkeur bij daglicht

Daglicht is natuurlijk licht en zorgt voor een naturelle look. Met dit soort van licht vermijd je harde schaduwen. Natuurlijk blijf je best ook uit de stralende middagzon.

Het is soms zelfs aangeraden om de schaduw te gaan opzoeken of te fotograferen bij grijs weer. 

Modelfotografie in de studio

Ga je jouw model fotograferen in de studio, stel dan jouw belichting tijdig op. Test of alles werkt en neem als eens enkele foto's van een voorwerp. Zo zie je direct welke belichting, sluitertijd, diafragma je moet gebruiken en ben je sneller klaar als jouw model arriveert en voor je staat.

Modelfotografie buiten

Zoals je hierboven al kunt lezen, is natuurlijk licht een mooi licht om bij te fotograferen. Tijdens deze geïmproviseerde fotoshoot stoot ik op een eenvoudige vraag. Waar kan mijn model zich omkleden tussen twee fotosessies? In dit geval was het mijn auto, maar leuk of ideaal is dit natuurlijk niet. En je wilt ook niet dat jouw model zich op straat of publiek moet omkleden.

Zoek jij een modelfotograaf in Boom (tussen Antwerpen en Mechelen) om een portfolio samen te stellen of gewoon om enkele leuke foto's te hebben, mag je me gerust contacteren.

Tot binnenkort,

Sven aka creativeboody

logo creativeboody photography1.png

Je kan me ook volgen op Instagram

1 Comment