Natuurfotografie in winter

In de winter kan je veel fotograferen. Onderwerpen genoeg. Vogeltjes, voetsporen in de sneeuw, een ondergesneeuwd huisje in de bergen,... Maar het kan ook anders. Zelfs in zwart-wit.

De foto die ik gebruikte bovenaan het artikel en die je hieronder ziet, is voor mij een soort van röntgenfoto.

Tijdens deze winterwandeling in De Schorre had ik mijn handen vol met de kinderen. Toch had ik mijn fototoestel bij. Je weet maar nooit of je een foto kunt nemen. De Schorre is de plek bij uitstek om natuurfotografie te doen. Ook in de winter.

De kinderen wachten om te klimmen en de death ride te doen in het vernieuwde complex in De Schorre. We wandelen een beetje rond. Ook in het bos.

Doe eens anders: zoek naar abstractie

Mijn aandacht verglijdt langzaam naar abstracte natuurfotografie. Het winterseizoen is daar uitstekend voor. Hieronder zie je enkele foto's waar ik geprobeerd heb een onderwerp te isoleren van de achtergrond. Telkes heb ik tegenlicht van de zon. Op deze manier krijg je mooie accenten in de details van je onderwerp.

De vijvers van De Schorre waren zo goed als bevrozen. Met een beetja nebwerking kreeg ik het gevoel dat ik het heelal aan het fotograferen was. De zwarte tinten werden een beetje extra benadrukt en de witte een beetje geaccentueerd. In de eerste twee foto's heb je dan een beeld van enkele meteorieten. In de derde foto zie je dan weer een soort van sterrenhemel boven de huizen. En dat allemaal midden in de winter.

Het seizoen zit er bijna op, maar misschien kan je je laten inspireren door deze natuurfoto's in de winter. See you next year!

Vanaf juni 2019 zijn er ook reuzentrollen te ontdekken in recreatiedomein De Schorre in Boom. Kan misschien een inspiratiebron voor je zijn.

Comment