Er zijn er zeven. Zeven gigantische trollen in de Schorre. Allen te bezichtigen in het Trollenparcours in het recreatiedomein de Schorre in Boom.

viewfinder-creativeboody-reuzentrollen-recreatiedomein-de-schorre-boom-tommorowland-fotograaf-1

Het recreatiedomein toverde, in samenwerking met Tomorrowland en met de Deense kunstenaar Thomas Dambo, zeven reusachtige trollen. Samen met een technische school uit Boom bouwden ze de zeven reuzen.

Zij krijgen een blijvend plaatsje in het mooie recreatiedomein van Boom.

viewfinder-creativeboody-reuzentrollen-recreatiedomein-de-schorre-boom-tommorowland-fotograaf-3

Zelf ging ik als één van de eersten op stap om ze te ontdekken. Als koppige “boyscout” wou ik geen plannetje om ze te vinden. Maar ik moet toegeven dat ik waarschijnlijk enkele trollen heb gemist.

Alleszins heb ik er een plezier aan gehad om ze samen met Amélie te ontdekken.

Het lieve koppeltje in de Deltaweide, de mainstage van Tomorrowland, heeft iets heel liefs. Het vingertje in de lucht doet me denken aan het vingertje van #likeme maar ook aan de top film in mijn jeugdjaren ET met “ET phone home”, dat kwam als eerste in me op.

viewfinder-creativeboody-reuzentrollen-recreatiedomein-de-schorre-boom-tommorowland-fotograaf-2

Ook de leuke gigantische uitkijktoren op het domein van de Schorre is een plek waar ik nog veel keer zal terugkomen. Je zit direct enkele meters boven de grond. Je krijgt een fantastisch overzicht van het domein De Schorre, maar ook van de streek. Bij goed weer kan je zeker Brussel en een stuk van Antwerpen en Mechelen zien.

viewfinder-creativeboody-reuzentrollen-recreatiedomein-de-schorre-boom-tommorowland-fotograaf-5.jpg

Vroeger had Antwerpen een reuzen Golem (de CosmoGolem van Antwerpen). Jammer genoeg is deze door vandalen vernield en in brand gestoken. Daarmo ben ik blij dat Boom er zeven heeft. Zeven vriendelijke reuzentrollen die waken over het recreatiedomein.

viewfinder-creativeboody-reuzentrollen-recreatiedomein-de-schorre-boom-tommorowland-fotograaf-4.jpg

Hoe moet je rijden naar de Trollen in Boom?

Hieronder vind je een plan met de ingang van de Schorre op de rode stip. Je kan in- en uitzoomen. Typ “Schommelei in Boom” in je GPS en je komt direct aan de hoofdingang met ruime parkeermogelijkheden.

Via de volgende link vind je een plattegrond van de Schorre.

 

2 Comments