Een warme zomeravond in Castries. Een skatepark. Jongens en Roca Alan. Exotische naam voor een virtuoos op de BMX. Deze keer een reeks binnen de sportfotografie. Bekijk alle foto’s in dit artikel!

Afgelopen zomer dus. Op een warme avond vragen de kinderen of we nog naar het skatepark kunnen gaan. "OK, dan. Kom, we gaan. Maak jullie dan maar klaar."

Uiteraard neem ik mijn fototoestel mee. En gelukkig maar. Op het skatepark is er een jongeman bezig met zijn BMX. Waauw. De kunstjes die hij doet, zijn verbazend. Ik begin enkele foto's te nemen en vraag hem na enkele minuten of ik foto's mag nemen van zijn vaardigheden. "Aucun soucis".

Later blijkt het te gaan om Roca Alan. Hij is vice-kampioen BMX van het eiland Ile de Réunion, nabij Madagascar.

Ik besluit een reeks rond BMX te fotograferen. Sportfotografie dus. Een tak die ik nog niet heb beoefend. Ik probeer hem eerst te volgen in zijn kunstjes en neem dan een kikvorsperspectief in. Zo lijkt alles groter.

Toch heeft een BMX'er fotograferen, en waarschijnlijk ook sportfotografie in het algemeen, enkele nadelen. Jouw model staat nooit stil. Je weet nooit welke richting het uitgaat. Maar dat maakt het nou net ook zo spannend. "Waar is hij?" "Wat gaat hij doen?" "Ga ik wel scherp kunnen stellen?".

Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een leuke uitdaging vond en dat ik heel wat sympathie en respect heb gekregen voor die fotografen die langs gelijk welke zijkant met hun zware telelenzen aan het fotograferen zijn.

Sportfotografie, opnieuw een tak apart in de wereld van eigenzinnige fotografie. De wereld van Viewfinder.

Heb jij een leuke uitdaging binnen de sportfotografie voor ons? Stuur ons een mail. We stemmen de agenda's op elkaar af en nemen de uitdaging graag aan.

See you next time

Sven aka creativeboody

Comment