In L.A. blijft de gazon groen! Ook in de winter.

Dat je tijdens de winter aan het reizen bent, zul je niet gauw opmerken tijdens je verblijf in Los Angeles. Waar de noordelijkere states zich rond deze periode tegen de sneeuwval wapenen, loopt men hier geregeld in T-shirt rond.

De keerzijde van de medaille is dat de Californiër wegens de droogte strenge waterrestricties opgelegd krijgt—en zelfs zijn gazon groen laat schilderen.

“Out in L.A.” - Hollywood en celebs

L.A. wordt meestal geassocieerd met celebrity-cultuur: Hollywood, Beverly Hills, de Sunset Strip, ...

Het is fascinerend om in deze luxueuze buurt te vertoeven, maar de stad heeft zoveel meer te bieden. Daarom laten we de glamour even voor wat het is, en gaan we op zoek naar de echte parels van Los Angeles.

“Out in L.A.” kent ook cultuur

Wie aan zijn artistieke trekken wilt komen, kan het Getty Center bezoeken. Het museum huisvestigt werken van onder anderen Monet, Rembrandt en Van Gogh.

Met zijn 431 cm breed liet het kolossale 'Intrede van Christus in Brussel' van James Ensor de diepste indruk op mij na.

Ook voor wie niet de tijd heeft om een halve dag in een museum rond te lopen, is het Getty Center een aanrader: de architectuur van het gebouw zelf is op zijn minst even spectaculair, en het zicht op de stad is er adembenemend.

Hemels uitzicht

Ook het Griffith-observatorium biedt één van de mooiste uitzichten op Los Angeles. En indien je ondertussen bent uitgekeken op de stad, kan je ook gewoon naar de hemel kijken: de telescopen van het observatorium bieden je spectaculaire close-ups van de maan en verscheidene sterrenbeelden.

Volgende week trekken we door Nevada, op weg naar een besneeuwde Grand Canyon!

Comment