Wat gebeurt er als je de wereld van onderen bekijkt? Eigenzinnige fotografie op jouw website Viewinder! En we hebben nog extra’s! Een uitdaging en tips! Lees dus zeker verder!

Watertoren vanuit kikvorsperspectief bekeken. De wereld van onderen bekijken en fotograferen is mooie start voor eigenzinnige fotografie.

 

De wereld verandert als je hem van onderen bekijkt en fotografeert

Als je de wereld van onderen gaat bekijken en fotograferen, gaat die automatisch veranderen. Je ziet de wereld vanuit een ander perspectief.

Alles lijkt ineens zo veel groter. Ook voor volwassenen.

Bovendien krijg je minder storende elementen in je foto. Je hebt geen afleidingen op de achtergrond.

Ooit al eens een windmolen van onderen gefotografeerd bij zonlicht? Een eigenzinnige foto uit de oude doos. Nooit eerder gepubliceerd. Let op de compositie.

 

Je krijgt automatisch een andere kijk. Eigenzinnige fotografie ten top dus!

Als je de wereld van onderen bekijkt en fotografeert, dan verandert die. Jouw kijk en dus ook jouw foto gaat veranderen. Daardoor krijg je automatisch een andere kijk. En die andere kijk op fotografie noemt men ook wel eens eigenzinnige fotografie.

De wereld van onderen fotograferen is ook denken aan compositie. Lijnen komen daar goed aan te pas. Hier zie je het station Guillemins van Luik.

 

Hoe komt het dat de wereld verandert als je de wereld van onderen fotografeert

Wat is nu de oorzaak dat de wereld en dus ook jouw foto verandert als je hem van onderen fotografeert? Het standpunt. Er is geen andere verklaring ervoor.

Het standpunt is anders. In de (eigenzinnige) fotografie noemen ze dit ook wel eens het kikvorsperspectief.

En dan zeg ik “ja” tegen het kikvorsperspectief. Want zo zie je de wereld anders dan ons. Een wandelende of rijdende mens. Altijd kijken op ooghoogte.

En dan zeg ik “neen” tegen kikvorsperspectief. Je kan uiteraard de wereld letterlijk van onderen gaan fotograferen. Maar dan zou je snel eentonig gaan fotograferen. Als je enkel al door de knieën gaat, is dit ook al wel kikvorsperspectief. En dan zie je wereld ook van onderen. En verandert hij.

Kikvorsperspectief betekent ook eens een ander standpunt innemen dan wat je normaal met het gewone oog zou zien. Hier een voorbeeld uit een station nabij Brugge centrum.

 

Viewfinder blogt ook op www.fotowedstrijd.club – neem zeker een kijkje

Viewfinder heeft een “partnership” gesloten met een bevriende website www.fotowedstrijd.club. Klik voorlopig door naar www.dialicious.nl. Fotowedstrijd.club is net veranderd van naam. Ervoor noemde het www.dialicious.nl. We gaan er in een volgend artikel nog wel eens dieper op in. Nu ben ik vooral vereerd te mogen bloggen op een website waar veel goede amateur-fotografen hun foto’s posten!

Kikvorsperspectief onder de brug van Vilvoorde. Een engel kwam zomaar uit de grond. Eigenzinnige fotografie.

 

Tips als je de wereld van onderen fotografeert

Welke tips kan ik je geven als je de wereld van onderen wilt fotograferen? Eigenlijk één grote tip. Gebruik je ogen, want alles is mogelijk!

Inderdaad zo eenvoudig kan het zijn als je de wereld van onderen wilt fotograferen. Dat is waar eigenzinnige fotografie voor mij rond draait. Zoek het allemaal niet te ver. Je kan veel mooie foto’s nemen door gewoon maar te kijken.

Het is lente geweest. Echt hoor. Durf eens door de knieën te gaan en de wereld van onderen te bekijken en fotograferen. Gegarandeerd dat je een eigenzinnige foto uit je fototoestel tovert.

 

Geniet nog van de foto’s en zoek mijn foto op www.fotowedstrijd.club en vergeet zeker geen stem uit te brengen!

Tot gauw,

Sven aka @creativeboody

Comment