Je hoort gebrom. Een speedboot. Zeker weten. Eerst de kinderen veilig afzetten aan het cultureel centrum De Steiger in Boom voor een film. Dan toch maar even een kijkje nemen. Ineens ben je toeschouwer bij het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek. Zonder dat je het weet. Gelukkig heb ik mijn fototoestel bij!

Waterskiërs komen met een ongelooflijke snelheid voorbij gezoefd in het kanaal te Klein-Willebroek.

Speedboten in Klein-Willebroek

Je hoort in de verte een luid gebrom. Het plan was om de kinderen naar een film te laten zien in het cultureel centrum. Ze mogen kiezen. Speedboot en misschien wel waterski of een film. Ze stemmen eensgezind voor de film.

Ze weten niet wat ze missen. Ik word toeschouwer van het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek zonder dat ik het besef.

Het zou me niet verbazen dat deze speedboot en waterskiër het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek gewonnen hebben. Wat een power!

Is de start voor de waterskiërs uitgesteld?

Ik wandel verder en kom aan het water. In de verte zie ik tentjes en enkele speedbootjes in het water dobberen. Een enkeling komt zonder waterskiër voorbij gezoefd.

Bij waterskiën kijkt de co-piloot altijd naar achteren om te zien of alles ok is met de waterskiër .

Ik probeer een goede positie te kiezen en ben me nog altijd niet bewust dat dit het Belgisch kampioenschap waterski is.

Wie denkt bij deze oranje speedboot niet aan de witte Volkswagen...?

Het blijft maar duren. Er gebeurt niets. Mijn tijd dringt… Ik kan niet blijven wachten en moet terug naar huis. Er komt een man voorbij gelopen. Hij vraagt me of de start uitgesteld is. Ik weet het niet. En dan gebeurt het. De tientallen speedboten komen plots als een pijl uit het water voorbij gevlogen. Het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek is begonnen. Zonder dat ik het besef.

Ook een krachtig beestje op het Belgisch kampioenschap waterskiën in Klein-Willebroek.

Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek

Het besef dat dit het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek is komt pas veel later. Als ik thuis ben en begin op te zoeken. Ik ben getuige geweest van het echte Belgische kampioenschap waterski in Klein-Willebroek. Wauw! Ik wou dat ik langer kon blijven en een ander standpunt had ingenomen.

Zo "afvallig" leek deze speedboot niet te zijn op het Belgisch kampioenschap waterskiën...! Indrukwekkend.

Panning of de techniek om bewegende voorwerpen fotograferen

Panning is de techniek om bewegende voorwerpen fotograferen. Hier publiceerde ik recent nog een artikel met tips. Door de verrassing is het me niet gelukt om al deze tips in deze foto’s te verwerken. Ik heb gewerkt met een voorkeuze voor het diafragma. Pas na enkele tientallen foto’s heb ik beslist om volledig automatisch te werken. Maar toen zat de tijd tegen. In ieder geval heb ik genoten van deze geweldige lawaaierige ronkende boten én hun waterskiërs…

Tot gauw,

Sven aka @creativeboody

Blije getuige van het Belgisch kampioenschap waterski in Klein-Willebroek :-)

Comment