Straatfotografie (in Brussel) is boeiend omdat je de emotie of de gang van de mens vastlegt. En dat op enkele luttele seconden. Neem je de foto of niet? Deze keer had ik een springuurtje in Brussel.

Straatfotografie in Brussel

Ik ben in het hartje centrum van Brussel en heb een klein uur tijd. Tijd om te fotograferen dus. Een reeksje rond straatfotografie. Waarom niet? Ik neem mijn Nikon D7200 uit de auto en wandel rond.

Het leuke aan straatfotografie in Brussel is dat er zoveel mensen bewegen op zo een kleine oppervlakte. Dit is eigen aan een grootstad, maar eigenlijk kan je straatfotografie beoefenen in eender welke stad of gemeente. Lees dit artikel maar eens na over straatfotografie in Boom. Daar ging het behoorlijk mis :-)

Brusselse Grote Markt en omgeving

Het leuke aan straatfotografie is dat je onopvallend foto’s kunt nemen. Niemand ziet jou. Jij ziet iedereen. En dan ga je op zoek naar een geknipte foto. Ik wandel wat rond, maar laat vooral mijn oog zijn werk doen.

Straatfotografie doet je zien

Dit meen ik. Straatfotografie doet je zien. Het leven op straat is dikwijls jachtig. Maar niet altijd voor iedereen. Soms zie je zaken die je anders niet ziet. Die je voor vanzelfsprekend aanneemt. Dat maakt straatfotografie ook zo boeiend. Zo ook deze keer in Brussel.

Let maar eens op de foto’s in dit artikel:

  • Koppel dat de komende dagen verder afspreekt
  • Een blondine die een soort van spiekbriefje leest
  • Oudere man die voor zich uitstaart
  • Een man die zijn email checkt tijdens de lunchpauze
  • De gids op de Brusselse Grote Markt die de krant leest terwijl een horde toeristen boeiend luistert naar de gids
  • Een koppel dat geniet van de late herfstzon
  • Een oude man die de kruiden kiest voor zijn avond maaltijd
  • De ober die toeristen probeert te overtuigen om in zijn restaurant te komen eten
  • De bevallige dame die haar schoonheidsproducten kiest voor een etalage

Dat allemaal maakt straatfotografie (in Brussel) zo boeiend.

Volgende keer op Viewfinder

Volgende keer neem ik jullie mee naar mijn woonkamer. Hoe kan je die inrichten zoals een fotostudio? Veel heb je niet nodig. Enke een beetje verbeelding, creativiteit en durf!

Geniet ondertussen nog van de foto's!

see you creativeboody aka Sven

Comment