Wat moet je zeker over Vancouver weten? Vancouver werd al enkele keren verkozen tot één van de meest leefbare steden op aarde. De zee speelt hier een belangrijke rol in. Vancouver ligt vlak naast de zee.

Ontdek Vancouver met mij via deze kleine fotoreportage. .

Vancouver is een prachtstad in Canada. En mijn thuisbasis tijdens mijn stage aan de University of British Columbia.

De zee omringt Vancouver. Zoals een moeder haar jongen. De Vancouverites hebben er dan ook een speciale band mee. Hier rusten de jachten in de Coal Harbour.

 

Vancouver ontdekken: nat of droog?

Je zou denken dat het een garantie op beter weer is, wanneer je van de Vlaamse klei naar Vancouver vliegt. Niets is minder waar.

Zelfs naar onze ietwat pessimistische normen is Vancouver met zijn 161 dagen regen per jaar een zeer natte stad.

Ik wil het voor deze eerste post zonnig houden. September was een droge maand. Daar ben ik natuurlijk blij om. Ik legde de laatste glimpen van het zomerweer in Vancouver vast in enkele spectaculaire foto’s.

Even uitrusten op een bankje in Kitsilano Beach. Eén van de geweldige baaien van Vancouver. De zee is niet ver. Aan de horizon zie je al enkele tankers aan- en afvaren.

 Ironie van het lot: bosbranden in British Columbia

Voor de plaatselijke bevolking, de Vancouverites, is dit een minder vrolijke situatie: British Columbia werd deze zomer geteisterd door zware bosbranden (www.bcwildfire.ca). Sommige regio's kregen restricties op waterverbruik opgelegd.

Ironisch dat ik net hier voor mijn stage onderzoek doe naar de bewustmaking rond global warming.

 

Vancouver ontdekken start met een tocht langs English Bay

Ik selecteerde speciaal voor jou deze foto’s. Ze leggen de interactie vast tussen de Vancouverites (= inwoner van Vancouver) en de zee. De zee is overal aanwezig. Ze omringt Vancouver.

De start van mijn ontdekkingstocht. Vissers aan de rivier met de Lions Gate Bridge op de achtergrond.

Ik vertrok in het pittoreske Kitsilano en stak Burrard Bridge over om zo in de Downtown area te belanden.

Aan de voet van Lions Gate Bridge. Als je Vancouver gaat ontdekken, moet je deze brug gezien hebben. Impressionant.

Van daaruit begon ik aan mijn tocht rond de prachtige Seawall. Een wandel- en fietsroute rond Stanley Park die de schoonste panorama's van English Bay biedt.

Rock balancing op seawall

Als je Vancouver gaat ontdekken, moet je zeker ook Seawall passeren.

De Vancouverites hebben een speciaal ritueel, "rock balancing". Dit is een zeer populaire bezigheid langs het water. Niet alleen toeristen doen het, ook geoefende "balanceerders". Het lijkt wel een zekere vorm van meditatie.

Mensen proberen op de meest ingenieuze manier torens te bouwen. Ze doen enkel een beroep op de zwaartekracht.

Het is ook speciaal. Het zijn best mooie kunstwerkjes die vechten tegen de tijdelijkheid. Vroeg of laat beuken de zeegolven er tegenaan en is alles weg.

"Rock balancing" in Seawall. Een ritueel van de Vancourites.

Eindigen deed ik in het decadente Coal Harbour, omringd door de kenmerkende glazen wolkenkrabbers en luxejachten. Hmmm, je mag al eens dromen.

 

Vancouver verandert. Ik speel mee in Twin Peaks.

Met de intrede van de herfst lijken de zonnige dagen afgelopen. Vancouver is daarom plots niet minder aantrekkelijk.

Integendeel, de mist rond de dennenbomen en bergtoppen scheppen een zeer unieke sfeer. Het lijkt wel als ik mee speel in een heruitzending van Twin Peaks.

Mijn volgende update zal dus waarschijnlijk een compleet andere sfeer uitademen. Dat is net wat het hier zo boeiend maakt. Waarschijnlijk trek ik het nachtleven in en keer ik terug met een overdaad aan neonlichten. Tot de volgende post!

En volg ons natuurlijk op Twitter of Facebook!

1 Comment