We zoeken allemaal wel eens minstens één keer in ons leven om een huis of appartement te kopen of te huren. De meesten onder ons nemen dan de tijd om bijvoorbeeld Immoweb te openen. We laten ons dan leiden door de foto's op de advertenties. Foto's zijn het belangrijkste om je huis verkocht te krijgen het is immers de eerste indruk van de woonst. Als de verkoper/verhuurder wil dat we dieper in de advertentie duiken, moeten de foto's ons wel aanspreken.

 

Hoe maken we foto's die aanspreken?

Onlangs kreeg ik de opdracht om een prachtig appartement te gaan fotograferen voor verkoop. Het immo-kantoor was al wel langsgegaan om foto's te nemen maar deze lieten de wensen over. Even een vergelijking:

De foto links was getrokken door het immo kantoor. Door het licht aan te steken (ook overdag) zorgen we voor meer sfeer in de kamer. Mooie objecten in de kamer zoals het beeldje verdienen ook op de foto te staan. Ze zorgen voor meer dieptezicht in de kamer. Wat je ook nog beste kan vermijden is trekken in tegenlicht (raam). Objecten die storen, zoals de ventilator links op de foto kan je best verwijderen.

 

Ook hier zorgt licht voor meer sfeer. Een kamer mag op foto ook niet kleiner lijken dan in werkelijkheid. Dit kunnen we creëren door voldoende vloer in de foto op te nemen. Ook objecten die de kamer kleiner laten lijken kan je best verplaatsen indien mogelijk.

 

2 maal hetzelfde terras. Zie jij het verschil?

 

Neem de aanwezige sfeerelementen in dank aan!

 

Foto's door de immo makelaar

Alle foto's door viewfinder

Heb je zelf ook een huis of appartement te koop of te huur en je wil dat de foto's uw huis verkopen, neem dan gerust contact op met viewfinder.

Of laat je nog meer overtuigen door het artikel van Sven: “Je huis verkopen door betere foto’s te nemen - tips”.

1 Comment