Je moet in Brugge zijn. Je hebt even tijd. Parkeer dan je auto in de buurt van de Predikherenrei en maak een wandeling.

Brugge is één van de mooiste meest romantische steden van Vlaanderen. En dat merk je. Kleine gezellige goed bewaarde huisjes. Karaktervol.

Ik wou gewoon het Belfort van Brugge nog eens zien. Wat gebeurt er als je in de buurt van het Belfort komt?

 

Wat valt je op als je aan de Grote Markt van Brugge komt?

Wat valt je op als je aan de Grote Markt van Brugge komt? Selfies!! Nog nooit zoveel selfies op zo een kleine plaats gezien. Iedereen neemt foto's van zichzelf of van zijn geliefde. Met op de achtergrond, het Belfort van Brugge.

Ik zag zelfs een toeriste half etend een foto nemen van het Belfort, of ook wel de Hallepoort genoemd.

In feite ideale onderwerpen als je aan straatfotografie wilt doen.

 

De buurt van het Belfort in Brugge leek te chillen

De zon was ook van de partij. Een meevaller. Enerzijds omwille van de fotografische mogelijkheden. Anderzijds ook omdat iedereen genoot van het prachtige herfstweer.

De wereld leek te chillen.

Ik laat jullie nu ook even mee chillen van straatfotografie in de buurt van het Belfort van Brugge.

 

Aan de Predikherenrei zag ik schaduwen

Ik laat de buurt van het Belfort achter me en wandel door de Predikherenrei. Terugweg naar mijn geparkeerde auto. Ik passeer het Rijksarchief. Een modern gebouw. Strakke architectuur.

Even geen straatfotografie. Maar een spel met schaduw als voornaamste onderwerp.

Terwijl ik scherp stel om een foto te nemen met de schaduw van een boom op het gebouw, wandelt er plots een koppel voorbij. Ongevraagd. Maar welkom. Ze kijken links voor zich. Ik kijk mee en zie hoe een jongedame in zomerse sportoutfit komt aangespurt. Ze kan niet snel genoeg in het gebouw tegenover het Rijksarchief zijn. Alsof haar leven ervan af hangt. Ik ben even verrast.

 

In het Rijksarchief slaapt een geest

Ik draai me om. In het Rijksarchief zie ik een geest slapen. Het is niet makkelijk om hem te fotograferen. Ik doe een poging.

Bij het nemen van deze foto zie ik door het Rijksarchief nog een andere geest wandelen. Leuk. Straatfotografie met een vleugje mystiek.

Hoe wandelde ik tot aan het Belfort

Mijn afgelegde weg start aan de Predikherenrei. Hier parkeerde ik mijn auto. Nadien wandelde ik via de Hoogstraat, Burg tot aan de Grote Markt van Brugge. Achterin ligt de Geldmuntstraat, een winkelstraat.

Op de terugweg wandel ik langs de Vismarkt. Heel even kreeg ik hier het gevoel van Montmartre in Parijs.


Ik wandel langs de reien via Steenhouwersdijk en terug naar de Predikherenrei via de Groenerei.

Een korte snelle wandeling door het historisch centrum van Brugge. Genoeg om de sfeer op te snuiven. Uitnodigend om nog eens terug te komen. Misschien een volgende opdracht binnen straatfotografie.


2 Comments