Er liepen niet alleen reuzen mee in de Geitestoet van Wilrijk. Afgelopen weekend waren er ook een massa kinderen bij de Geitestoet van Wilrijk. De ene kwam kijken, de andere figureerde mee.

Bij het selecteren van mijn foto’s van de Geitestoet van Wilrijk ontdekte ik wel wat foto’s van kinderen. Ik besloot er enkelen met jou te delen. Een blogpost over kinderfotografie zonder dat het echt de bedoeling was om over kinderfotografie te schrijven.

Er liepen dus niet alleen reuzen mee in de Geitestoet van Wilrijk…. Er waren dus ook kinderen.

Wat kan je leren bij kinderfotografie?

 

Kinderen zijn spontaan

Kinderen zijn spontaan. De kunst is om deze spontaneïteit te laten terugkomen in kinderfotografie.

Hier zie je enkele voorbeelden van deze spontaneïteit.

Bij deze foto wilde Laura en Ninte een selfie van zichzelf maken tijdens de Geitestoet van Wilrijk. Giechelen, gibberen, lachen, wat trekken en duwen. En poseren. Als ouder kan je dit natuurlijk gemakkelijk vastleggen. De meisjes zijn zo druk met zichzelf bezig zodat jij je volop kan concentreren op jouw foto.

Laura en Ninte nemen een selfie tijdens de Geitestoet van Wilrijk 2015

De Geitestoet van Wilrijk was nog niet begonnen. Maar het ging niet lang meer duren. Iedereen begon zo al zijn plaatsje te beschermen. Tot ik plots dit meisje in het oog kreeg. Ze had net een ijsje gekregen van haar mama en stond eigenlijk nog aan het ijsjeskraam. Ze was heel de tijd haar ijsje aan het vergelijken met het andere rode ijsje op het bord. Best wel schattig.

Waarom is dat ijsje zo groot en het mijne niet? Ijsjes smullen tijdens de Geitestoet van Wilrijk.

De start van de Geitestoet van Wilrijk naderde. Ook Robbe had een beetje last van wat nervositeit. Hoewel dit een geposeerde foto is, zie je toch dat hij dat hij niet veel moeite moet doen. Hij is spontaan gaan staan.

Robbe is een lieve deugniet. Dat zie je zo. Kinderfotografie is spontaan. Zelfs als ze poseren.

Fotografeer kinderen vanop hun hoogte

In de Geitestoet van Wilrijk beelden de personages de geschiedenis van Wilrijk uit. Dit meisje liep mee. Ik zag haar aankomen wandelen en was direct aangetrokken door haar mooie grote ogen. Dit beeld had ik niet kunnen nemen als ik was blijven rechtstaan. Ga door je knieën en fotografeer kinderen vanop hun hoogte. Enkel zo maak je contact.

Dit meisje op de Geitetstoet van Wilrijk deed me denken aan Antje De Boeck in de film "Daens" van Stijn Coninckx. Ga door je knieën bij kinderfotografie.

 

Zoek emotie op bij kinderfotografie

Ofwel word je zelf geraakt door een kind ofwel uit een kind spontaan zijn emoties.

Tijdens de gekke jaren ’20 werd er gedanst. Zo ook in deze scène op de Geitestoet van WIlrijk. Enkel was dit niet naar de zin van dit meisje. Zij had er wel even genoeg van en liet dit ook duidelijk merken. Zo boos kijken :-)

Wat kan zij haar wenkbrauwen fronsen.... Niet akkoord tijdens de Geitestoet van WIlrijk!

Een Geitestoet zonder het tafereel van de Boze Wolf en de 7 Geitjes kan niet. Er was een praalwagen waar een Boze Wolf rondliep en 7 Geitjes in een huis aan het spelen waren. Als de Boze Wolf dichterbij kwam, gingen de Geitjes zich verstoppen. Ook dit bange Geitje. Het kwam nog net met haar neus door het gaatje piepen.

Daar kwam nog een Geitje kijken. Is de Boze Wolf al weg?

De volgende foto in mijn selectie over de Geitestoet van Wilrijk had wel eens één van mijn eigen dochtertje kunnen zijn. Dit kleine meisje lijkt er wel wat op. Maar ook qua mimiek, manier van houding, het naar omhoog kijken…  Het meisje op de achtergrond leek dan weer ergens door gefascineerd te zijn.

Hand-in-hand met mama (?) In ieder geval was dit kleine meisje veel aan het babbelen en vragen aan het stellen.

Tijdens de Geitestoet van Wilrijk liepen ook levende dieren mee. Uiteraard. En er kan wel eens iets op straat vallen… (als je begrijpt wat ik bedoel) Op deze foto zie je Axl, Robbe en Matts kijken of zo een pakketje niet overreden wordt.

Boys will be boys.

 

Kleine historiek over de Geitestoet van Wilrijk

De Geitestoet van Wilrijk is een folkloristisch stoet en beeld de geschiedenis van Wilrijk uit. De eerste stoet vond plaats in 1965. Dit ter ere van de 1200e verjaardag van Wilrijk. In 2015 vierden de Wilrijkenaars opnieuw een bijzondere verjaardag. Ze zullen nog even moeten wachten op de volgende Geitestoet, want de stoet wordt maar om de vijf jaar georganiseerd.

Sowieso de moeite om eens te zien. Misschien tot de volgend editite van de Geitestoet van Wilrijk. Tot 2020!

 

Wil je op de hoogte gehouden worden, mis dan geen enkel artikel. Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief. Of volg ons op Facebook of Twitter!

1 Comment