... Is er soms geen vuur.

Van mijn schoonouders heb ik voor kerst een rookmachine gekregen. Deze is gekocht geweest bij  Bax-shop.be, een online winkel met een vaste stek in Antwerpen. Een prachtige winkel trouwens voor wie geïnteresseerd is in muziek instrumenten en dergelijke!

Vandaag heb ik het toestel een getest met mijn kinderen en poes als modellen. Om de foto's te maken heb ik de rook belicht met draagbare led verlichting en als achtergrond heb ik een zwarte doek gebruikt.

Als je dieren en/of kinderen gebruikt als model kan je van één ding uit gaan: Ze kunnen niet stilzitten! ;) Dus om beweging en onscherpte te voorkomen heb ik de ISO waarde opgevoerd en een diafragma waarde van f/2,8 gebruikt.

Zoals je kan zien is er toch hier en daar wat 'bewogen' in de foto. Volgende keer ga ik dus nog een hogere ISO waarde moeten nemen.

Verder heb ik nog de rook op zich eens proberen te fotograferen. Niet gemakkelijk om deze scherp op beeld te zetten. De rookwolkjes gaan dan ook alle kanten uit.

Je kan dus binnenkort meer 'rook fotografie' van ons verwachten!

1 Comment