Het MAS in Antwerpen is meer dan een bezoekje waard.

Het MAS in Antwerpen is meer dan een bezoekje waard. Zeker als je graag aan straatfotografie doet. Of als je een leuke locatie zoekt voor een fotoshoot? Dan is het Museum Aan de Stroom in Antwerpen meer dan een bezoekje waard.

Na de brunch in het Felix Pakhuis

Na de brunch in het Felix Pakhuis in Antwerpen besluiten we om het eten wat te laten zakken en een kleine wandeling te doen.

We wandelen naar het MAS en besluiten om helemaal naar het dak van het Museum aan de Stroom te gaan om te genieten van het mooie 360° panorama.

Gelukkig heb ik mijn wapen, een Nikon D7200, bij de hand en schiet ik enkele foto’s.

 

De buurt van het MAS ideale plek voor straatfotografie

Het is eigenlijk de eerste keer dat ik zo dicht in de buurt van het MAS ben. Ik zuig alles op. De omgeving, de mensen. Prachtig!

Ik geniet van de wandeling met de familie en vergeet waarschijnlijk de mooiste plekjes of scènes op de “gevoelige” plaat te zetten. Niet goed als straatfotograaf. Maar ik ben er met familie. Niet echt het ideale moment om aan straatfotografie te doen.

 

Met de roltrap naar het dak van het MAS voor een 360° panorama

Je kan gratis gaan genieten van het prachtige uitzicht over Antwerpen op het dak van het MAS. Het volledige dak is ingericht als een soort van terras. 360° zicht op Antwerpen en ver daarbuiten.

Vandaag schijnt de zon. Er is wel wat nevel. Dat is normaal voor de tijd van het jaar. December. Toch kan je kilometers ver zien. Ik ben overdonderd door het uitzicht en vergeet zelfs na te denken bij het fotograferen. Ik geniet en laat alles op me afkomen.

 

Het MAS is een ideale plek om aan straatfotografie te doen

Rond het MAS is altijd wat te zien of te beleven. Een ideale plek dus om aan straatfotografie te doen.

Ik kan de website van het MAS dan ook alleen maar gelijk geven. Het MAS is meer dan een museum. Het MAS is een beleving.

De hele buurt ademt iets uit. Je voelt dat het Eilandje leeft. Er is een mooie wandelboulevard langs het Bonapartedok en het Willemdok. Enkele graden warmer en een volle zon… En je waant je ergens in het zuiden van Frankrijk.

Zo een buurt trekt dan ook altijd volk aan. En als je daar een beetje tijd voor neemt, dan heb je een perfecte locatie om aan straatfotografie te doen.

Ik heb zelfs de mooie mozaïektekening van Tuymans op het Museumplein niet gezien. Ik moet dus terug!

Noteer jij het ook maar alvast: het MAS in Antwerpen, meer dan een bezoekje waard!

Artikel geschreven door Sven

Misschien interesseren je deze artikels over straatfotografie ook:

Schaduw en strijklicht krijgen hoofdrol in straatfotografie aan nieuwe station van Brugge

Wat doet de Cosmogolem in Antwerpen

Wat gebeurt er in de buurt van het Belfort van Brugge?

Wat doe jij als een straatfotograaf een foto van jou neemt?

 

Comment