Ik besluit om 's avonds eens op pad te gaan. Ik passeer dikwijls de A12 en wil wel eens zien wat dat 's avonds of 's nachts geeft. Ik kom al vrij snel met de idee om logo's te gaan fotograferen.

viewfinder-creatievboody-avondfotografie-logo-merken-1

Bij avondfotografie verandert de wereld

Bij avondfotografie is het net zoals bij mist fotograferen. De wereld verandert. In mijn geval krijgen de logo's en de merken plots een hele nieuwe dimensie.

Alles wordt mysterieus.

En dat is nu net het leuke. Vele logo's en/of merken kennen we. Van overdag, vanuit de (social) media, ... Maar 's avonds verandert dit. Jouw fotografie krijgt een hele andere dimensie.

viewfinder-creativeboody-avondfotografie-logo-merken-fotograferen-op-A12-1

Basisuitrusting bij avondfotografie

Als je 's avonds op pad gaat met jouw fototoestel moet je eigenlijk een statief als basisuitrusting mee nemen. Best neem je ook een afstandsbediening mee zodat jouw foto's geen bewegingsonscherpte krijgen.

viewfinder-creativeboody-avondfotografie-logo-merken-fotograferen-A12-2

Technische tips bij avondfotografie

Ik geef je nog enkele technische tips mee zodat jij jouw avondfotografie kunt verbeteren. De meeste van mijn foto's zijn met een hogere ISO-waarde genomen. Ik heb er van ISO 500 en ISO 1250 genomen.

Verder varieerde mijn sluitertijd van 1/160 seconde tot 2,5 seconden.

Mijn diafragma varieerde ook van f3,5 tot f16.

Eigenlijk moet je hier een beetje spelen en experimenteren. De regels zeggen eigenlijk dat je best jouw ISO zo laag mogelijk houdt en jouw diafragma zo "hoog" mogelijk (hiermee bedoel ik een zo hoog mogelijk getal, dus bijvoorbeeld liever f16 dan f1,8). Zo verkrijg je de meest scherpe foto's met de minste ruis.

viewfinder-creativeboody-avondfotografie-logo-merken-fotograferen-A12-3

Hetzelfde geldt voor jouw auto-focus. Bij sommige avondfoto's ga je manueel moeten scherp stellen. Ik had het geluk dat er nog aardig wat licht was en mijn auto-focus niet blokkeerde.

Zoals je al kon lezen, experimenteer ik graag. Telkens op zoek om een leuke foto te nemen.

Heb jij een leuk idee binnen avondfotografie? Zet het gerust in een commentaar hieronder en we gaan ermee aan de slag!

Feel safe, feel good!

Tot gauw,

Sven (creativeboody)

Comment