Kim en Annelies trouwen. Of ik hun huwelijksfotograaf wil zijn? Natuurlijk wil ik dat! Huwelijksfotografie is één van mijn specialiteiten maar ook één van de leukste foto opdrachten.

In dit artikel geef ik enkele inspirerende ideeën voor koppels die binnenkort trouwen in Boom of Antwerpen. Heb je nog geen locatie voor jouw huwelijksreportage? Dan lees je best even verder.

Memento is een monument op een begraafplaats. Origineler dan dit gaat moeilijk.

Memento is een monument op een begraafplaats. Origineler dan dit gaat moeilijk.

Voor de huwelijksreportage van Kim en Annelies trekken we naar Limburg. Naar Borgloon. In een straal van enkele kilometers heb je direct twee originele en bijzondere locaties. Het doorkijkkerkje en Memento. Woon je in de provincie Antwerpen is Borgloon wel wat te ver. Maar je zou er wél op een andere dag naartoe kunnen gaan om een leuke fotoshoot te houden.

Het jonge koppel kijkt de toekomst tegemoet.

Het jonge koppel kijkt de toekomst tegemoet.

Ook binnen in huis kan het mooi zijn om jouw fotoshoot al te laten starten. Kim en Annelies hebben boven een ruime zolder met mooi lichtinval. Perfect dus om een kleine fotoshoot te houden met de bruid. Misschien heb jij ook zo een kamer. Dit kan zelfs een garage of schuur zijn. Zorg er wel voor dat de rommel weg is en dat je kunt genieten van natuurlijk licht.

Annelies is helemaal ontspannen voor de mooiste dag van haar leven.

Annelies is helemaal ontspannen voor de mooiste dag van haar leven.

En soms kan het zelfs ook gewoon in de tuin. Of het nu jouw tuin is of die van de feestzaal. Het draait erom om mooie foto's te nemen en de juiste blik vast te leggen.

De Audrey Hepburn look staat Annelies prachtig!

De Audrey Hepburn look staat Annelies prachtig!

Als huwelijksfotograaf moet je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar leuke locaties. Zelf woon ik in Boom nabij Mechelen. In de Rupelstreek zijn er tal van mooie plekjes waar je mooie huwelijksreportages kunt houden.

Voor Boom en omgeving denk ik dan aan oude steenbakkerijen, De Schorre, dijk van de Rupel, kapel op de dijk ter hoogte van Noeveren, Noeveren zelf, opslagplaats van de bakstenen van Wienerberger,...

Ik studeerde heel mijn leven in Antwerpen en ken ook daar vele toffe locaties. Hierna volgen enkele klassiekers zoals het stadspark, Centraal Station, voetgangerstunnel, het MAS...

Maar er zijn ook enkele ongewone locaties in Antwerpen zoals Park Spoor Noord, fietsersbrug, haven van Antwerpen, havenhuis, Mercatorstraat, Cogels Osylei, Berchem Station, Krugerstraat in Borgerhout, site van The Jane, Berchembrug en Brilschans in Berchem.

Hopelijk heb je hiermee enkele nieuwe ideeën kunnen opdoen voor jouw huwelijksreportage. En heb je nog vragen, stuur dan gerust een email.

tot binnenkort,

Sven

Het doorkijkkerkje in Borgloon is een originele locatie voor jouw huwelijksreportage.

Comment