Voordeuren schilderen in de fotografie? Ja, natuurlijk dat kan!

Alleen gaan we niet aan de slag met echte verf enzo. Neen, we bewerken de foto in "post process". Ik geef mijn foto's een persoonlijke touch (eigenzinnige fotografie) het in Lightroom.

viewfinder-voordeuren-schilderen-eigenzinnige-straatfotografie-Italie-1

Schilderen in fotografie

In een eerder artikel over schilderen met pasteltinten sprak ik je al dat je met fotografie meer kunt doen dan je eigenlijk denkt.

Schilderen en fotografie hangen eigenlijk dicht bij elkaar samen. Zowel als schilder als fotograaf kijk je naar de werkelijkheid. Telkens op een andere manier. Jouw manier.

In deze reportage rond "voordeuren schilderen" probeer ik een persoonlijke touch te geven aan mijn kijk op de werkelijkheid. In het nabewerkingsproces in Lightroom zie ik mogelijkheden om enkele gewone foto's van voordeuren te upgraden tot speciale foto's.

viewfinder-voordeuren-schilderen-eigenzinnige-straatfotografie-Italie-2

Ik bekijk ze, beoordeel ze en zoek naar een eigengemaakte filter in Lightroom. Ik besluit om opnieuw te gaan schilderen in fotografie. Net zoals ik gedaan heb bij mijn foto's van het Hallerbos. Deze keer niet met pasteltinten, maar meer expressionistisch.

Waarom dan voordeuren schilderen?

Jochem en ik zijn op pad in een klein Italiaans bergdorpje. Ik heb al enkele steegjes gefotografeerd. Ook al zijn de steegjes in Collevecchio en Cicignano super charmant, toch weet ik dat ik in herhaling ga vallen.

Maar wat maakt die voordeuren nu bijzonder?

Enerzijds staan er dikwijls flessen water voor de deur. Vreemd! (onderaan het artikel zeg ik waarom de Italianen en andere zuiderse mensen dit doen). Anderzijds omdat het gewoon bijzondere ingangen zijn. Soms van bijzondere gebouwen. Soms van gewone huizen.

Daarom wil ik ze opnieuw schilderen. Een nieuwe fleur geven. 

Wat kan jij ermee doen?

Wat ben jij nu met een artikel over het schilderen van voordeuren? Eigenlijk wil ik jouw blik op de kleine wereld doen veranderen. Soms zijn er zoveel leuke dingen om te fotograferen in jouw omgeving en merk je het gewoon niet op. 

Ben je een amateur-fotograaf en heb je bovendien een fantastisch programma zoals Lightroom ter beschikking? Dn kan je aan jouw "gewone" foto's een persoonlijke touch, een eigenzinnige kijk op fotografie geven.

Ga jij zelf aan de slag of wil jij meer info, dan mag je me gerust een mail sturen.

Tot binnenkort

Sven Van Santvliet aka creativeboody

 

Comment