De gemeente Boom doet bij vele mensen de wenkbrauwen fronsen. "Vroeger was het toch zo veel beter..." Dat hoor je wel al eens vaker. Deze post heeft geen politieke agenda. Wel is het mijn bedoeling om de gemeente Boom eens anders op de fotografische kaart te brengen.

Boom straalt zijn lichtjes uit over de overs van de Rupel.

Boom gekend van de steenbakkerijen en Tomorrowland

Boom ligt tussen Antwerpen en Brussel. De streek is gekend om zijn kleigrond. Vroeger waren er veel actieve steenbakkerijen die volop bakstenen fabriceerden die nadien in gans België getransporteerd werden om er huizen mee te bouwen. Als Bomenaar mag je hier best fier op zijn.

Treeske ligt vredig aangemeerd aan het ponton van de veerdienst.

Jammer genoeg zijn er nog maar weinig steenbakkerijen bewaard gebleven. En de bakkerijen die overblijven zijn vervallen. Langs de andere kant ontleent zo een verlaten steenbakkerij zich uitstekend om er een originele fotoshoot te houden. Zo deden we dit enkele jaren terug als verjaardagscadeau voor enkele tieners.

Er is nog wel wat industrie in de streek. Een restant van de glorietijd uit de vorige eeuw.

Een tweede reden om fier te zijn als Bomenaar is het wereldfestival Tomorrowland. Een sprookjesland voor volwassen in de zomer met alle genres binnen de dance en house. Je moet er eens naartoe gaan. Geraak je niet aan tickets? Kom dan tijdens het festival gewoon eens wandelen door de straten van Boom. Je ziet er niet anders dan vrolijke mensen rondlopen. En dan bedoel ik niet alleen de festivalgangers maar ook de inwoners.

Een prachtig zicht op Klein-Willebroek

Nieuwe impulsen voor Boom

De gemeente heeft de laatste jaren niet stilgestaan met de ontwikkeling van vastgoed. Tal van projecten zijn uit de grond gerezen. Van nieuwbouw tot renovatie. Denk hierbij maar aan de mooie gerenoveerde Molens van Rypens. Gelegen aan de kaai met zicht op de voorbijstromende Rupel.

De Molens van Rypens. Industrieel erfgoed dat dateert van 1897.

Boom, het Saint-Tropez van de Rupel

Deze mooie gebouwen en de esplanade, met Klein-Willebroek vlakbij, maken dat Boom een beetje het Saint-Tropez van de Rupel is. Er liggen dan wel geen peperdure jachten aangemeerd aan de kaai in Boom, wel een charmante oude takelboot, Treeske. 

Vanop de kaai is Treeske mooi in beeld te brengen.

Ik fotografeer in de winter bij avond. Het geeft dan wel een verlaten indruk, maar dat geeft niet. Ik geniet van de wandeling.

Tot binnenkort,

Sven aka creativeboody

Comment